Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora siktar på playoff


Innan serieuppehållet hade Mora tre raka förluster bakom sig och inte blir det lättare när allsvenskan startar om i kväll i mötet med serietrean Karlskoga i Nobelhallen.
– Vi vann med 6–3 senast mot Karlskoga och gjorde en kanonmatch då och den matchen tänker vi upprepa med en ny seger, säger Moratränaren Patric Wener optimistiskt.

– Före uppehållet var det matchtätt och vi spelade en lång period utan att träna ordentligt och vi fick lite dåliga vanor. Vårt unga lag lider av detta och behöver träna ordentligt, de mer rutinerade spelarna klarar färre träningar bättre, förklarar Wener.
– Men den här veckan har vi tränat bra och vi brukar vara starka när vi kommer tillbaka efter en bra träningsperiod. Och vi har gett oss sjutton på att vi ska knipa sjundeplatsen och ta oss till playoff. Helst bättre än sjua också.

Patric Wener har dock själv inte deltagit på träningarna, han har varit i Malmö och sett landslaget i Hockey Games kombinerat med tränarutbildning.
Men Wener har naturligtvis haft daglig kontakt med sina assisterande tränare Mark LeRose och Roger Johansson, som rapporterat att det ser bra ut inför omstarten.
– Jag tror på gänget i de här sista matcherna, säger Wener.

– Vi ska spela med fart och ligga på Karlskoga ordentligt och försöka stänga av mittzon. Vi måste också vara disciplinerade och inte låta oss provoceras av deras tjyvnyp, för vi kommer inte att ha råd med utvisningar.
Karlskoga visar för närvarande heller ingen storform och har på de senaste sju matcherna bara tagit sju poäng av 21 möjliga. Så det är inte direkt något formtoppat lag Mora möter i kväll.
På skade- och sjukdomsfronten hoppas Patric Wener på ordinarie trupp, trots att några av spelarna varit sjuka i veckan.
– I dessa sjukdomstider vet man aldrig från dag till dag hur det ser ut, men alla var på is under måndagen förutom långtidsskadade Alexander Hilmersson och Prestin Ryan. Henrik Olsén är dock på väg tillbaka och har tränat med laget i en och en halv vecka, Han blir inte med mot Karlskoga, men vi får se till helgen om han är spelklar, säger Patric Wener.