Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora tog chansen till play off

Annons

Samtidigt som Oskarshamn tappade två poäng mot Asplöven, så skiljer nu en poäng inför sista omgången.

– Härlig seger, men det var kamp in i sista sekunden, säger Moras tränare Patric Wener.

– Det kanske inte var någon skön match att titta på, men alla killarna gjorde en riktig kämpamatch och jag är otroligt stolt över hela laget.

– Och det känns fantastiskt att kunna vara med och slåss om en play off-plats ända in i sista omgången, säger Wener.

Mora fick en smakstart på matchen när Daniel Viksten sprätte upp 1–0 i nättaket redan efter 23 sekunder. Ett mycket fint anfall hela vägen och ett mål som gav Mora det självförtroende de behövde för att slippa jaga.

Tingsryd kom dock igen och utjämnade inför andra perioden, men när Mora gick ifrån till både 2–1 och 3–1 och fick en ledning att spela på, så kom TAIF aldrig närmare än 3–2.

När dessutom Tingsryd drog på sig en tvåminutare när det återstod två minuter av matchen så var det kört för smålänningarna.

– Det är bara att gratulera Mora till en fint genomförd match, faktiskt den bästa de gjort mot oss den här säsongen. Jag tycker ändå vi gjorde en bra bortamatch, både taktiskt och spelmässigt, men vi räckte inte riktigt till, säger Tingsryds assisterande tränare Rolf Nilsson.

– Vi ska göra allt för att slå Oskarshamn i sista omgången och vi är tvungna till det också för att undvika kvalspel. På det viset kan vi kanske också hjälpa Mora om de gör sitt i Uppsala.

Många bra spelarinsatser i Mora där hela laget får med beröm godkänt.

– Det är fantastiskt att se Mikael Wikstrand, 19 år, och Lukas Bengtsson, 18 år, ta för sig som de gör. Wikstrand är en gigant på isen, berömmer Patric Wener.

Kul också för målvakten Daniel Hansen som spelat stabilt på slutet och är en starkt bidragande orsak till att Mora tagit två segrar på slutet.
Håkan Eriksson

Utvisningar, Mora: Jonas Westerling 2, Patrick Björkstrand 2. Tingsryd: Kim Karlsson 2, Daniel Åhsberg 2, Henri Snäll 2.

Mora: Daniel Hansen (Ervins Mustukovs) – Lukas Bengtsson, Mikael Wikstrand, Mattias Beck, Tobias Ericsson, Johan Alcén – Tom Nilsson, Peter Nolander, Christoffer Rasch, Jonas Westerling, Christofer Schumacher – Kalle Ekelund, Jens Hellgren, Yuto Osawa, Patrick Björkstrand, Daniel Viksten – Gasper Kopitar, Jens Holmström, Mikael Zettergren – Sonny Karlsson, Toni Kallela.