Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora vann mot Sparta

Första träningsmatchen för säsongen.
Då vann Mora med 6–1 mot norska Sparta Sarpsborg efter att laget gjort samtliga mål i numerärt överläge.
– Rollerna i laget är mer tydliga i år, säger tränaren Patric Wener.

Precis som förra året har Mora valt att, jämfört med konkurrenterna, börja träningsspelande sent och lördagens motståndare i Älvdalens ishall, Sparta Sarpsborg, kom till matchen med två träningsmatcher i ryggen.

Det var ett ringrostigt Moralag som visade upp sig i den första perioden, men i den andra och tredje perioden var det bara ett lag på isen.
– Det kändes som vi var mer skridskostarka och att det tog ut sin rätt i de två sista perioderna.

I den andra perioden gjorde Claes Nordén, nyförvärvet från Linköping, två mål i numerärt överläge och han var en av de starkast lysande spelarna i Mora.
– Vid det första målet får Claes en fin passning från Tomas Larsson bakom målet och vid det andra målet så jobbar han in en retur. Jag tror kanske inte Claes kommer att göra så många mål, men han är en slitvarg som jobbar stenhårt.

I en match där utvisningarna duggade tätt, fick Mora spela mycket i powerplay och spelet i numerärt överläge höll högsta klass.
Samtliga sex mål för Mora kom med en eller två spelare mer på isen.
– Det är klart jag är nöjd med det och jag är också nöjd med rollerna i laget som är mer tydliga i år jämfört med i fjol. Då var det mer en grå massa av spelare, som var för lika varandra. Nu har vi plockat in spelare som verkligen står för sin roll.
För Mora väntar tre matcher i Lillehammer onsdag–lördag den här veckan.

Thomas Lind/DT

Matchfakta


Målen, Mora: 1–0 Mattias Beck (Mikael Wikstrand) spel fem mot tre, 2–1 Claes Nordén (Tomas Larsson, Anton Karlsson) spel fem mot fyra, 3–1 Claes Nordén (Tomas Larsson) spel fem mot fyra, 4–1 Mikael Wikstrand (Kevin Mitchell) spel fem mot fyra, 5–1 Mikael Zettergren (Kevin Mitchell) spel fem mot fyra, 6–1 Mattias Beck (Mikael Wikstrand) spel fem mot fyra.
Mora i Älvdalens ishall: Marcus Högberg (Mantas Armalis) – Patrik Andersson, Kevin Mitchell, Ryan Thang, Jeremy Colliton, Johan Alcén – Mikael Wikstrand, Anton Karlsson, Mattias Beck, Jonas Westerling, Sonny Karlsson – Patrik Cedergren, Jonathan Harty, Tomas Larsson, Jonathan Johansson, Claes Nordén – Christofer Schumacher, Gasper Kopitar, Mikael Zettergren.