Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kerstin Forslund släpper en ny skiva

/

Kerstin Forslund är tillbaka med ett nytt album. Denna gång med en väldigt specifik målgrupp i åtanke: barn. Skivsläppet skedde på förskolan som agerat inspirationskälla till låtarna.

Annons

Kerstin Forslund är knappast främmande för studioinspelningar. Under tidigt 70-tal var hon medlem i gruppen Älwdalingarna och senare Small Town Singers. Hon har också gett ut tre skivor varav två producerats av Ingela Pling Forsman.

Den 1 mars lade hon dock till ytterligare en skiva i sin repertoar efter åtta år av tystnad. Den skiljer sig dock från tidigare alster då denna platta är ett renodlat barnalbum.

– Jag åkte till jobbet en dag och lyssnade på P1. Då var det ett inslag där statens kulturråd berättade att det i dag gjordes det få nya barnvisor. Det råder brist på nyskrivet material, säger Kerstin Forslund, som jobbar på förskolan Pärlan i Mora.

Tanken att skriva och spela in barnlåtar hade slagit henne tidigare. Men detta nyhetsinslag var startskottet för arbetet som mynnade ut i skivan ”Kommer mamma snart?”.

Under produktionen hade hon Olle Nyberg vid sin sida som var skivans producent och arrangör.

– Han är en otrolig idéspruta och fantastisk att ha med sig, säger Kerstin Forslund.

Andra artister som medverkar på albumet är Lars Wanfors (mer känd som Svenne Rubin), Putte Snitt, Verf Lena Egardt, Emil Rotsjö, Bengan Jansson, Gabriel Andersson, Lydia Arnborg och Joleene Jannesson.

– Det var självklart att jag skulle ha skivsläppet på förskolan. Musik har jag ju hållit på med hela mitt liv, säger Kerstin Forslund, som tidvis gjort avstickare från förskolejobbet och turnerat.

Och utbildad förskollärare har hon varit sedan 1984.

– Varenda låt på plattan har en koppling till ett av barnen här på förskolan. En situation som jag har hakat i och sedan gjort en låt utav, säger Kerstin Forslund.

Skivan kan du finna på platser som Spotify, iTunes, CDON, Ginza eller Kerstins egen hemsida.

Annons