Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kunderna har svårt att hittta vägen till Moras nya köpcentrum

Annons

Under ett och ett halvt år har Kent Björkquist, lagt ned massor av tid på sitt företag det han och andra näringsidkare hoppades skulle bli Moras nya köpcentrum. Särskilt undanskymt har det inte varit, mitt emot klockstapeln, intill Vasaloppets upplopp.
Nu kastar han in handduken.

- Det har gått bra fram till årsskiftet, men sedan har det hänt någonting, säger han.
Sedan en större sportbutik packade ihop pinalerna för något år sedan, förändrades karaktären invändigt i fastigheten. Den tog formen av en galleria, butiker med flera olika inriktningar.

Utförsäljning

I gallerian går det ännu att inhandla datorprylar, kläder, guld och så allt som brukar finnas i en järnaffär, ja, till och med att spela bingo. Något för både kvinnor och män således.
Snart är det sistnämnda ett minne blott.
Kent Björkquist, som driver järnaffären Järnet, bestämde sig för drygt en vecka sedan att han ska avveckla verksamheten och ska snart inleda en utförsäljning. Anledningen är enkel:
- Folk hittar inte hit längre, säger han.
Anledningen därtill går bara att spekulera kring. Fram till och med senaste årsskiftet såg det bra ut, men därefter har besöken blivit allt färre.

Negativt bli utan café

Han tror att det delvis kan bero på att vanans makt är stor, att många har handlat klart när de flanerat längs Kyrkogatan och butikerna där.
- Dessutom var det negativt att cafeterian lade ner, säger han.
Ett par andra företagare i Klocktorget-gallerian är inne på samma linje.
- Med caféet försvann en naturlig samlingspunkt, säger Solveig Roos, som tillsammans med maken Torbjörn driver en guldsmedja i gallerian.
Till skillnad från Kent Björkquist har de inte någ-ra direkta planer på att avveckla verksamheten.
Dala-Demokraten har sökt fastighetsägaren för en kommentar, men utan framgång.

ERIC SALOMONSSON
023-476 48 / 070-851 19 00
eric.salomonsson@daladem.se

Annons