Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mest ettor och tvåor - riktar sig till ungdomar och äldre

Annons

Morastrand ska bygga nya lägenheter i Mora. Förslagen är att bygga ett höghus i centrum och fler lägenheter på Tingsnäs. DD skrev igår om att det inte finns en enda ledig hyreslägenhet i kommunen.

Morastrand vill bygga 32 nya lägenheter på Tingsnäs, alla ska vara ettor och tvåor. Dessutom vill man bygga ett höghus i sex våningar mittemot Skattehuset med 23 tvårummare.

Stort behov

- Behovet av ettor och tvåor är stort. Det står mellan åtta till niohundra bostadssökande i vår kö och det finns ju inga tomma lägenheter idag, säger Lars Gunnar Holmberg, VD för Morastrand.
Vid Tingsnäs har bolaget redan ett antal lägenheter och man äger mer mark där som man kan bygga på.

Måste riva

För att få till ett höghus mittemotSkattehuset måste man riva det så kallade Näsénshuset och hoppas på att det inte blir för högljudda protester från grannarna.
- När höghuset vid ishallen skulle byggas blev det ju en väldig debatt. Men idag tror jag inte att det är någon som är kritisk mot det längre, säger Lars Vilhelmsson (c), styrelseordförande i Morastrand.
Bolaget riktar sig med detta bostadsbygge till ungdomar och äldre, som främst är den målgrupp som vill ha mindre lägenheter.

För ungdomar

Lägenheterna på Tingsnäs är mest tänkta för ungdomar och genom att det kommer att finnas hiss i höghuset i centrum blir det idealiskt för äldre. Men än är inget spikat. Framför allt måste styrelsen och kommunen ge sitt godkännande.
En projektgrupp har tillsats för att se över ekonomin och se om båda byggnationerna är möjliga, eller om bara en är genomförbar. De senaste lägenheterna som man byggde vid Älvstranden gick åt direkt så efterfrågan är stor.

Jätteviktigt

- Jag tycker att det är jätteviktigt att det finns hyreslägenheter i kommunen. Jag är övertygad om att Mora hade haft en större inflyttning om det hade funnits bostäder. Vi skulle nog ha byggt nytt tidigare, säger Lars Vilhelmsson.
Morastrand ser ändå positivt på att de här bygget blir av, om så sker kommer byggena starta våren 2009. Vad hyrorna kan komma att ligga på vill man inte uttala sig om än.MATILDA ERIKSSON REHNBERG
0250-594342
matilda.eriksson-rehnberg@daladem.se

Annons