Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu invigs Max i Mora – ger 40 nya jobb

Max hamburgekedja öppnade under onsdagen den 106:e restaurangen i Sverige, men bara den andra i sitt slag. De nya restaurangerna använder digital beställning av mat och ett nytt koncept framtaget i samarbete med arkitekt Gert Wingårdh.

Annons

Hamburgerkedjan finns redan i Falun och Borlänge men i Mora är konceptet med digital beställning via mobilen eller appen.

– Vi samarbetar med arkitekt Gert Wingårdh och arbetar mycket med flöden , design och funktion. Restaurangen ska passa alla gäster under olika tider på dygnet. Den här restaurangen skiljer sig i allt från de gamla restaurangerna, säger Richard Bergfors vd Max Sverige.

Richard Bergfors, vd Max Hamburgare, fanns på plats under invigningen.

Den första av kedjans konceptrestauranger öppnades tidigare i år i Umeå. Det stora intresset för hamburgare gör att Max planerar att expandera ytterligare, både i Sverige och utomlands.

– Max finns redan i Norge, Danmark och i Förenade Arabamiraten och vi kommer att satsa framför allt mer i Danmark. Vi satsar också stort på vår vegetariska meny och vi klimatkompenserar både för vår verksamet och våra leverantörer.

Sex av de 40 anställda.  Jenny Stenberg, Simon Hagman, Sumaja Ibrahim, Mattias Luis Larsson, restaurangchef, Emilia Erkapers och Akbar Ibrahim.

Inventeringen i Mora omfattar cirka 20 miljoner och omkring 40 anställda arbetar i restaurangen. Satsningen i Mora var helt naturligt, anser Richard Bergfors.

– Absolut, Mora är en bra stad, en central ort i den här delen av Dalarna. Mora är ett stort handelsområde och den intensiva trafiken på riskväg 70 finns utanför knuten, säger Richard Bergfors.

Vilken är din favorit?