Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moraeus blir ambassadör

Annons


Sveriges musik- och kulturskoleråd, SMoK, utsåg på onsdagskvällen musikern Kalle Moraeus till ambassadör för hela landets musik- och kulturskolor.
– Mitt uppdrag under 2013 blir att framhålla musikskolornas betydelse för mig och för vårt kulturliv, säger Kalle Moraeus.

SMoK säger i motiveringen till valet av Kalle Moraeus att: ”få artister har en sådan konstnärlig bredd. Från SM i luftgitarr via Filharmonin i Stockholms konserthus till folkmusiken och BAO. Den höga kvaliteten har kombinerats med en stor folklighet som lett fram till uppdrag som programledare inom både sport- och kultursammanhang. Trots många lovord och framgångar handlar det om en man som är djupt och tryggt förankrad i Orsa-myllan. Han är ett föredöme för många unga genom att kunna förena tradition och nyskapande. Hans engagemang för ungas möjligheter att delta i kulturskolornas verksamhet är genuint. Han är helt enkelt en person som vinner i längden!

Det är därför en stor ära för SMoK att få utse Kalle Moraeus till 2013 års ambassadör för hela landets musik- och kulturskolor.”
Kalle Moraeus efterträder skådespelaren Ann Petrén som SMoK:s ambassadör.
Hon och alla övriga ambassadörer fortsätter på olika sätt sitt ideella arbete för landets musik- och kulturskolor.
– Jag kommer på olika sätt att bidra för att öka uppmärksamheten för kulturskolornas existens. Mest kommer det att ske genom att jag pratar om kulturskolorna i samband med mina egna framträdanden, säger Kalle Moraeus.

Tidigare utsedda ambassadörer, i kronologisk ordning, är Harald Treutiger, Svante Thuresson, Lasse Berghagen, Robert Wells, Lasse Kronér, Maria Stellas, Magnus Rosén, Helen Sjöholm, Anna Vnuk, Nils Landgren, Ale Möller och Ann Petrén.

Börje Lindh/DT