Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moraeus blir ambassadör


Sveriges musik- och kulturskoleråd, SMoK, utsåg på onsdagskvällen musikern Kalle Moraeus till ambassadör för hela landets musik- och kulturskolor.
– Mitt uppdrag under 2013 blir att framhålla musikskolornas betydelse för mig och för vårt kulturliv, säger Kalle Moraeus.

SMoK säger i motiveringen till valet av Kalle Moraeus att: ”få artister har en sådan konstnärlig bredd. Från SM i luftgitarr via Filharmonin i Stockholms konserthus till folkmusiken och BAO. Den höga kvaliteten har kombinerats med en stor folklighet som lett fram till uppdrag som programledare inom både sport- och kultursammanhang. Trots många lovord och framgångar handlar det om en man som är djupt och tryggt förankrad i Orsa-myllan. Han är ett föredöme för många unga genom att kunna förena tradition och nyskapande. Hans engagemang för ungas möjligheter att delta i kulturskolornas verksamhet är genuint. Han är helt enkelt en person som vinner i längden!

Det är därför en stor ära för SMoK att få utse Kalle Moraeus till 2013 års ambassadör för hela landets musik- och kulturskolor.”
Kalle Moraeus efterträder skådespelaren Ann Petrén som SMoK:s ambassadör.
Hon och alla övriga ambassadörer fortsätter på olika sätt sitt ideella arbete för landets musik- och kulturskolor.
– Jag kommer på olika sätt att bidra för att öka uppmärksamheten för kulturskolornas existens. Mest kommer det att ske genom att jag pratar om kulturskolorna i samband med mina egna framträdanden, säger Kalle Moraeus.

Tidigare utsedda ambassadörer, i kronologisk ordning, är Harald Treutiger, Svante Thuresson, Lasse Berghagen, Robert Wells, Lasse Kronér, Maria Stellas, Magnus Rosén, Helen Sjöholm, Anna Vnuk, Nils Landgren, Ale Möller och Ann Petrén.

Börje Lindh/DT