Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moragolfen ökar

Annons

Det går bra för Mora Golfklubb, både medlemsmässigt och i antal gästande spelare. Exakta siffror på medlemsökningen tänker klubben presentera i augusti men ett tydligt trendbrott har skett.

– Vi såg en positiv förändring redan förra året och nu ser vi en tillströmning av ungdomar och juniorer. Dessutom möter vi allt fler som hittat tillbaka till golfen efter några års uppehåll, säger Christer Ståhlkloo, ordförande i klubben.

– Antalet gästande spelare lyckades vi 2012 hålla uppe trots den regniga sommaren. I år kan vi till dags dato se en ökning från 1360 till 1800 spelare. Allt detta, tillsammans med andra åtgärder, återspeglar sig naturligtvis också i klubbens ekonomi. Nu laddar vi om och inbjuder till Moraveckan 2013 med tävlingar i sex dagar, berättar Christer Ståhlkloo. Vi inleder med en ny tävling som riktar sig direkt till juniorer. Totalt räknar vi med 1100-1200 startande varav cirka 40 procent är gästande spelare som kommer från andra delar av landet.