Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moraiti får ny chans i Växjö

Det blev ingen 400- metersstart i helgens Star Games i Tammerfors för Falu IK:s Elin Moraiti.
Hon insjuknade med feber och förkylning i söndags och tvingades lämna återbud.
– Jag har inte varit sjuk på hela hösten, så det här var riktigt dåligt tajmat, säger Elin lite kraxigt från hemmet i Kista.

21-åriga Elin Moraiti får chans till revansch omgående då hon är uttagen till kommande helgs Nordenkamp i Växjö. Men då är distansen 800 meter och för Sveriges del tävlar hon tillsammans med Lovisa Lindh, Ullevi.
– Jag hoppas jag kan tillfriskna under veckan och jag känner mig redan lite bättre, för den här tävlingen vill jag inte missa, säger Moraiti.
– Men visst hade det varit bättre om jag fått genomköraren i Finland och fått upp lite tempo inför tävlingen i Växjö. Men jag får göra det bästa av situationen och jag hoppas det ska gå bra ändå.
Elin har bra form för närvarande och hon räknade kallt med att det skulle bli ett personligt rekord på 400 meter i Tammerfors.
Men det får ske på 800 i Växjö i stället.
– Jag har det i kroppen och får jag bara till ett bra lopp, så ska det nog gå, säger Elin, som har pers på 2,08 minuter på 800 meter inomhus.

Under försäsongsuppbyggnaden har det blivit mycket uppdelade 400 och 800-meterslopp, det vill säga att man springer 300 meter och vilar 30 sekunder och sedan springer 100 meter. På 800 är det 500 + 300 meter som gäller.
– Det här gör jag för att få upp snabbheten och jag tycker det ser bra ut så här långt, säger Moraiti, som numer jobbar i en kläd- butik på Drottninggatan i Stockholm och till största delen sköter träningen ute på Bosön.
Men det stora målet för Elin är inomhus-VM i Göteborg första helgen i mars, där ska hon delta i det svenska stafettlaget över 4x400 meter.
– Det kommer att bli en höjdare.

Håkan Eriksson