Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moraiti tvingas avstå helgens landskamp

Elin Moraiti, Falu IK, missade Star Games i Tammerfors den gångna helgen på grund av feber och hosta, men såg fram emot Nordenkampen i Växjö kommande helg.
Men det blir ingen start där heller.
– Sjukdomen har inte riktigt gett sig än, säger Elin.

– Det visade sig att det var en bakterie och jag har ätit antibiotika de senaste dagarna och då vill jag inte ge mig på en 800-hundring och kanske riskera resten av säsongen.
– Tidigast torsdag (i dag) kan jag ge mig på att jogga lite grann och för att ställa upp i Växjö så borde jag ha kunnat träna på som vanligt i tre fyra dagar före Nordenkampen och inte komma dit och göra ett halvdant lopp, säger Moraiti.
Innan sjukdomen bröt ut i slutet av förra veckan var Elin Moraiti i bra form och Star Games 400-meterslopp skulle bli en bra tempohöjare inför Nordenkampen i Växjö, men Elin tvingades tacka nej till båda tävlingarna.

– Jag ville ju så jättegärna, men det är ändå utomhussäsongen som är den viktigaste. Även om det är tråkigt att tacka nej till en landskamp, men ska jag ställa upp vill man ju prestera som bäst och det känner jag att det går inte.
Nu får Elin Moraiti i stället sikta in sig på senior-SM som går i Norrköping om en och en halv vecka.
– Jag känner mig lite bättre redan nu, så där ska jag nog kunna ställa upp.

Håkan Eriksson