Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mörk november hittills för Mora IK

MIK har inte vunnit hemma efter ordinarie tid under november månad.
Facit är tre poäng på de sista sex matcherna.
Det är förutsättningarna när succélaget Karlskrona besöker FM Mattsson Arena.

Det sägs att november är en väldigt mörk och otrevlig månad och när det gäller Mora IK stämmer det verkligen. Då Rögle besegrade Mora med klara 5–1 nere i Ängelholm blev det dalalagets sjätte raka match utan trepoängare.

Lägg därtill att MIK inte vunnit hemma på fyra veckor. Den 25 oktober ådrog sig Tomas Larsson en fraktur på höger ben då Södertälje besegrades med 5–2, det var den senaste trepoängaren.
Med Larsson på läktaren har Mora svårt att vinna, kan man konstatera.
– Ja, men då är det dags att ta en hemmavinst. Det här är ett perfekt tillfälle och en jätteviktig match för oss, säger Patrik Cedergren.

Den 25-årige backen fick oturligt en puck i ansiktet i hemmamötet mot Karlskoga för två månader sedan. Han ådrog sig flera frakturer och har sedan comebacken spelat med ett specialskydd för att undvika fler ansiktsskador.
Det skyddet räddade honom i mötet mot Rögle. I sista perioden åkte han på en rejäl tryckare och huvudet slog hårt i sargen.
– Utan det, så hade jag blivit av med några tänder, menar Cedergren.

Nu kunde han något groggy fullfölja matchen.
– Man blev lite vimsig efter smällen, men i dag är det ingen fara. Vi körde fys när att vi kom hem från Ängelholm, det kändes bra, berättade Patrik fredag kväll.

MIK-coachen Patric Wener rapporterar att laget, trots en ”rejäl smäll” mot Rögle, klarade sig från skador och de som var med ner till Skåne, samtliga ska kunna spela lördagens match.
Mora har blivit nollade två gånger den här säsongen, ena gången var nere i Karlskrona (0–5).
– Vi är rejält revanschsugna efter förlusten mot Rögle, säger Wener.
En som lär vara extra tänd är Sergio Somma, som ratades av Karlskrona och i stället hamnade i Mora IK.
Till sist kan vi nämna att Blekingelaget har tre raka förluster på bortaplan.

Jörgen Wåger/DT