Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Möte om kostnad för fiberanslutning

Henrik Birgersson och flera av hans grannar anslöt sig till Dala Energis bredbandsnät – för 25 000 kronor.
– En vecka efter att vi betalat går bolaget ut med ett kampanjpris på 19 895 kronor och nu står vi med lång näsa, säger han.
– Vi ska se över det här, lovar bolagets marknadschef Kent Byman.

Flera av de boende på Back Pers väg-området i Gagnefs kyrkby har precis fått fiberanslutning.

– Efter att i flera år ha stått på en intresselista blev vi äntligen förra året erbjudna att få fiber indragen för 25 000 kronor per hushåll. Flera av oss tyckte det var ganska dyrt – jämfört med andra platser där det kostar 15 000-20 000 – och därför var det många som inte hakade på. På grund av förseningar fick vi som valde att ansluta oss själva gräva i tjälad jord och några har också valt att gräva nu i vår, berättar Henrik Birgersson.

Han hade just betalat in pengarna till Dala Energi när han fick ett kampanjerbjudande från bolaget:

– Vi som valde att vara pionjärer i vårt område känner oss nu lurade på 5 100 kronor. När vi tidigare försökte förhandla om priset fick vi beskedet att det var 25 000 som gällde– punkt slut. Hade det varit billigare från början hade fler anslutit då och Dala Energi hade sluppit gräva här i två omgångar.

Henrik Birgersson tycker att ett bolag som till viss del är kommunägd kunde ha behandlat invånarna på ett bättre sätt.

Kent Byman påpekar att Dala Energi är ett affärsdrivande bolag, som verkar på en konkurrensutsatt marknad, vilket ibland gör det nödvändigt med snabba erbjudanden och förändrad prissättning.

– Kampanjen ska ses mot den bakgrunden. Men jag har full förståelse för att kunder i det här området är missnöjda och vi kommer att under den närmaste veckan ta upp frågan till diskussion, lovar han.