Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motiverat AIK chockstartade

Vid vårsäsongens möte i Solna klarade Kvarnsvedens damer 0–0 mot fjolårets allsvenskar AIK.
Nu är AIK på väg att återta den allsvenska platsen och verkade därför mer motiverat än Kvarnsveden och vann matchen på Ljungbergsplanen rättvist med 3–1 (2–0).

AIK inledde i överlägsen stil och tog sig framför allt fram enkelt på Kvarnsvedens högersida. Beatrice Gärds är inte van den defensiva positionen och hade stora problem.
– Vi har backproblem när ett par spelare saknas. Det märktes, säger KIK-tränaren Björn Lindén.

Hannah Grytegård var inte med på grund av avstängning och Michaela Hermanssons magproblem stoppar henne från spel. Två duktiga backar som hade behövts mot ett så starkt lag som AIK.
Det var också på Kvarnsvedens högersida AIK levererade både 0–1 och 0–2. Två snygga mål som också verkade tursamma, speciellt när Daniella Chamoun lobbade in det första målet.
AIK fortsatte sin dominans även under fortsättningen av första halvlek, men då hade Kvarnsveden tätat till defensiven så att det inte blev några fler baklängesmål.

Efter paus jämnade spelet ut sig.
– Vi höjde oss rejält samtidigt som AIK nog tyckte att de hade kontroll på matchen, säger Björn Lindén.
När Lisa Philbin reducerade till 1–2 blev det lite spänning. Den reduceringen var ett klassmål där Lisa Lind svarade för ett perfekt inlägg och där Lisa Philbin drog på direkt på volley.
– Det målet skapade mera energi i vårt lag, konstaterar Björn Lindén.
Några riktigt heta chanser till en kvittering skapades dock aldrig. Närmast var det vid ett par hörnor.
I stället avgjorde AIK matchen tolv minuter före slutet. En spelare vände lite för enkelt bort Kvarnsvedens vänsterförsvar och levererade en öppnande passning.
– Jag är förstås inte nöjd när vi förlorar, men det blev en hedersam förlust mot ett bättre lag, sammanfattar Björn Lindén.

De första tjugo minuterna var inte bra och det gäller både defensiven och offensiven. När inte Jennifer Jonasson och Hanne Gråhns fick något grepp om mittfältet var det svårt att skapa något tryck mot AIK-målet.
En spelare som höjde sig över mängden var Samantha Huecker även om hon blev bortkollrad vid AIK:s tredje mål.
Camilla Larsson, nyförvärvet från Sveg, gjorde ett piggt inhopp i andra halvlek och visade att snart vill hon ha en plats i startelvan.

Att AIK verkade mera motiverat är förstås förklarligt. När Sirius vann på lördagen förlorade man den allsvenska platsen, men med tre poäng mot Kvarnsveden återtog man den.
En spelare som höjde sig över mängden var Daniella Chamoun. Speciellt i första halvlek hade Kvarnsveden svårt att få stopp på henne.

Sven-Erik Karlsson

Elitettan


Kvarnsveden–AIK 1–3 (0–2)
Målen: 0–1 Daniella Chamoun (9), 0–2 Jessy Charro (19), 1–2 Lisa Åjilbin (64), 1–3 Sarah Fredriksson (78).
Domare: Laura Rapp, Årsta.
Publik: 100.
Kvarnsveden_ Angelica Bengtsson – Beatrice Gärds (33), Denise Sundberg, Marie Salander, Samantha Huecker – Linda Brännström, Jennifer Jonasson, Hanne Gråhns, Lisa Lind (64) – Elin Danielsson, Lisa Philbin (83). Ersättare: Camilla Larsson (33), Lovisa Lennartsson (64), Sofia Lagerström (83), Sofie Wikström, Caroline Hermansson.