Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besvikelse i Masarna efter att Lindbäck missat uppgjort möte

Annons

Antonio Lindbäcks övergång till Vargarna har upprört en del känslor i MasarnaAvesta.
- Det är skamligt av Antonio att inte höra av sig, dundrar Åke Johansson, ordförande i MasarnaAvesta efter att Anton uteblev från ett möte i förra veckan.

MasarnaAvesta påpekar dock att det inte är vargarna som gjort något fel.
- Nej, och Anton är dessutom fri att gå vart han vill eftersom kontraktet med oss har gått ut. Men det bör ske på ett schysst sätt och han hade kunnat gå här i från rakryggat om han bara hade hört av sig, säger Åke Johansson.
Lagledaren Andreas Engh kommenterar så här:
- Jag hade inte räknat med Antonio i år, mer vill jag inte säga, säger han.

Snyggare sätt

På MasarnaAvestas hemsida står dock detta:
”Styrelsen tycker att Antonio kunde ha skött detta på ett snyggare sätt. Att överhuvud tagit ej kontaktat klubben och pratat om saken tycker vi är dålig stil.”
Vidare:
”Antonio Lindbäck har inte haft någon som helst kontakt med MasarnaAvesta när det gäller övergångar till andra klubbar.
Styrelsen fick veta hans planer när allmänheten fick veta detta. Kontakt togs med ”Anton” för att få en förklaring när hans planer blev kända och ett möte bestämdes till 22/2 Kl 18:30.
Åke Johansson och Andreas Engh var då på plats vid kansliet i Avesta där mötet skulle äga rum. Vid utsatt tid fanns ingen ”Anton” på plats.
Andreas kollade då telefonen och såg då ett meddelande att ”Anton” sa att han var sjuk. Åke och Andreas försökte då kontakta ”Anton” via telefon men utan resultat.
Senare under helgen kontaktades MasarnaAvesta av Vargarna och dom sa att dom skrivit ett 1+1 årigt avtal med ”Anton”.
Antonio lyder fortfarande under Svemos regler vad gäller utbildningsbidrag som säger att till och med det år man fyller 23 år utgår en avgift från värvande klubb. Därför har under måndagen en faktura till Vargarna skickats på 100 000 kr.
Styrelsen tycker att Antonio kunde ha skött detta på ett snyggare sätt. Att överhuvud tagit ej kontaktat klubben och pratat om saken tycker vi är dålig stil. För övrigt tycker vi att han kunde ha mer ödmjukhet mot den klubb som har stått som värd åt hans äventyrligheter under många år. Vi önskar ”Anton” lycka till, men vi ser det så att vi har ett problem mindre att ta tag i.

Ingen överraskning

- 100.000 kronor är en fastställd summa, så det lär inte komma som någon överraskning för Vargarna. Vi från klubbens sida är inte ett dugg irriterade på Vargarna, säger Andreas Engh.
Vargarnas ordförande Thina Johansson tonar ner det hela:
- Vi har hela tiden haft kommunikation med Åke Johansson. Det var ju olyckligt att mötet inte ägde rum, men det är lite hårt skrivet det som står på Masarnas hemsida, säger Johansson.
DD-sporten har försökt nå Antonio Lindbäck men fick ingen kontakt igår.

BENGT PETTERSSON
023-47557
bengt.pettersson@daladem.se

Annons