Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mattias Andersson drog ifrån i juniorklassen

Annons

Det mesta talar för att det blir två dalaförare som får kliva högst upp på prispallen efter finalerna i Mascupen i motocross i Avesta i kväll.
Precis som i första avdelningen i Rättvik vann Mats Nilsson båda heaten i stora seniorklassen i Borlänge.
I juniorklassen drog Rättvik Bodas Mattias Andersson ifrån trots att han fick nöja sig med två andraplatser på tisdagskvällen.

Mats Nilsson tycks vara lika omöjlig hur banorna än ser ut. Han vann när det var blött och lerigt i Rättvik. På tisdagskvällen sken solen över motorstadion i Amsberg och därmed torra banor.
- Vädret spelar ingen roll. Det är ju lika för alla oavsett om det är blött eller torrt, konstaterar Mats Nilsson.
I det första heatet fick han ingen bra start, men redan på andra varvet var han uppe på andraplats, men en bra bit efter startraketen Max Nyberg. Men när de kom in för andra varvningen var Mats i täten.
- Nyberg vurpade i en kurva, förklarar Mats Nilsson.
Och så kunde han dra ifrån till en överlägsen seger.

I andra heatet kom Mats iväg bättre.
- Kurvan strax efter start är svår, men där lyckades jag hålla innerspåret och fick ledningen, påpekar Mats.
Väl där höll han till synes enkelt undan även om Max Nyberg ett tag tog in en del.
Nu leder Mats Nilsson med 45 poäng före Jonas Edberg, Huskvarna inför finalen i Avesta. Han skulle nästan kunna stå över ett heat där.
- Inget är klart än. Två heat återstår, säger Mats.
Men visst skall det mycket till om han inte skall ta en ny slutseger i Mascupen.

I juniorklassen vann Mattias Andersson båda heaten hemma i Rättvik. Nu blev det två andraplatser, båda gångerna blev han slagen av Tommy Sjöström, Hofors.
- Första heatet är jag inte nöjd med. När jag sedan gjorde några inställningar på motorn fungerade det bättre i det andra, säger Mattias.
- Det var inte långt ifrån att jag tagit Tommy Sjöström på slutet.
Förra året blev han trea i juniorklassen.
- Nu skall jag bli etta. Det ser lovande ut, konstaterar Mattias.
Tommy Sjöström, som vann båda heaten i Borlänge, ligger sammanlagt en bra bit efter då han hade en misslyckad kväll i den först avdelningen.

I lilla seniorklassen vann Markus Eriksson, Västerås det första heatet och hans klubbkompis Fredrik Karlsson det andra. Sammanlagt leder Fredrik, men bara fyra poäng före en tredje västeråsare, Johan Carlsson.
Efter tävlingen i Rättvik låg Micke Hedberg, Rättvik Boda bra till, men i Amsberg gjorde han en spektakulär vurpa i första heatet och tvingades bryta. I det andra heatet lyckades han något bättre och blev sjua.

SVEN-ERIK KARLSSON

Annons