Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung STCC-tävling för Haglöf – jätteskräll av Röjsel: "Har länge varit sugen att prova banracing igen"

Daniel Haglöf tappade mycket poäng efter en punktering i andra STCC-tävlingen – och är nu tvåa i mästerskapet.
Men, största skrällen och snackisen var Daniel Röjsel från Falun som gjorde comeback i racingsammanhang i GTB-serien och tog två pallplatser.
– Jag måste smälta det här, säger 22-åringen.

Annons
Daniel Röjsel, till höger i bild, gjorde comeback i banracing och gjorde succé. Foto: TT/Arkiv

Daniel Röjsel från Falun var helgens stora överraskning under Anderstorpshelgen. Han var inte med i STCC – men körde GTB-serien och tog två pallplatser, tvåa i första racet och trea i det andra.

En succé som det snackades om under hela helgen. Men, han kunde ha fått ännu bättre placeringar om det inte vore för den Ingvar Mattsson-ägda Chevron-bilen han rattade. Han fick extra handikapp med längre depåstopp och vikttillägg.

– Jag är missnöjd med att jag vet hur bra det kunde gått om allt stämt. Jag får vara glad över att allt fungerade och att jag hänger med, bland annat körde jag om en världsmästare (Thed Björk) i andra racet, säger Daniel Röjsel till STCC.

De senaste åren har han mest satsat på rally men har tidigare kört banracing i bland annat Radical och JTCC. Nu återstår det att se om det blir en fortsättning. I nuläget är det oklart – men han ska köra Formel Ford på jubileumsracet på Anderstorp i höst.

— I rallysatsningen har det inte gått som jag vill i junior-SM i år. Långsiktigt är min dröm är att kunna köra GT parallellt med en satsning i Rally-SM, säger Röjsel.

Han anmäldes så sent som i torsdags då bilen blev klar. En Chevron som ägs av proffsföraren Ingvar Mattsson som kör i GTA-klassen.

— Jag har länge varit sugen att prova banracing igen. När Ingvar (Mattsson) ställde undan sin Chevron, funderade jag på att börja åka med den. Den är väldigt lik en Radical, sade Röjsel som dels hoppas på seger i något av söndagens två race, och dels på en fortsättning inom GT den här säsongen.

Daniel Haglöf är tvåa i STCC-mästerskapet. Han tappade ledningen efter en punktering i andra tävlingen. Foto: Daniel Ahlgren

LÄS MER: Haglöf slog till direkt – vann STCC-premiären: "Stolt över vad vi har gjort"

I STCC-tävlingen hade Daniel Haglöf en blandad helg – med en andraplats i första tävlingen och en 19:e plats i den andra tävlingen. Den Borlängebördige föraren fick punktering och tappade många placeringar efter att tvingats i depå för däckbyte.

– I första tävlingen kunde jag plocka Kristoffersson på första varvet, det var en förbannat bra omkörning in i kurva tre. Då det är Morins födelsedag i dag så släppte jag förbi honom sedan. Skämt å sido så visste jag att jag hade mer vikt i bilen och han var snabbare. Precis som att jag gav honom den här placeringen lätt så skulle jag förvänta mig att han skulle gjort samma sak i omvänd situation. Att ta hem en 1-2-3 i första tävlingen är ett fantastiskt resultat för teamet, säger Haglöf till STCC.

Robert Dahlgren leder STCC-mästerskapet på 73 poäng med Daniel Haglöf 12 poäng bakom på andra plats.

STCC fortsätter den 7-8 juli med Västkustloppet på Falkenbergs motorbana.

Resultat Race 11) Philip Morin - SEAT Dealer Team PWR Racing - Cupra TCR - 12 varv, 2) Daniel Haglöf - SEAT Dealer Team PWR Racing - Cupra TCR - 2.610, 3) Robert Dahlgren - SEAT Dealer Team PWR Racing - Cupra TCR - 3.242, 4) Mattias Andersson - Honda Racing Sweden - Honda Civic Type R TCR - 3.38, 5) Johan Kristoffersson - Volkswagen Dealer Team Bauhaus - Volkswagen Golf GTI TCR - 3.86.

Resultat Race 21) Tobias Brink - Brink Motorsport - Audi RS 3 LMS - 12 varv, 2) Robert Dahlgren - SEAT Dealer Team PWR Racing - Cupra TCR - 1.975, 3) Fredrik Ekblom - WestCoast Racing - Volkswagen Golf GTI TCR - 2.016, 4) Johan Kristoffersson - Volkswagen Dealer Team Bauhaus - Volkswagen Golf GTI TCR - 3.096, 5) Andreas Wernersson - Lestrup Racing Team - Volkswagen Golf GTI TCR - 4.222.

Mästerskapsställning förare1) Robert Dahlgren – SEAT Dealer Team PWR Racing – 73 poäng, 2) Daniel Haglöf - SEAT Dealer Team PWR Racing – 61 poäng, 3) Johan Kristoffersson – Volkswagen Dealer Team Bauhaus – 57 poäng, 4) Andreas Wernersson – Lestrup Racing Team – 52 poäng, 5) Philip Morin - SEAT Dealer Team PWR Racing – 48 poäng

Annons