Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MTG lanserar Star FM som nytt nationellt nätverk – har premiär i Borlänge i augusti

Tack vare nya kommersiella radiotillstånd startar MTG de nationella sändningarna 1 augusti och då har Star FM premiär i Borlänge.

Den 1 augusti påbörjas sändningarna av de nya kommersiella radiotillstånden som auktionerades ut i slutet av förra året och nu är det klart att Star FM, som i dag endast finns i Stockholm och Göteborg, blir det fjärde nationella radionätet.

Stationen spelar musik från 70-, 80- och 90-talet och riktar sig primärt till en äldre publik som i dag främst lyssnar på P4.

– Star FM har varit en riktig succé, framför allt i Göteborg, och kompletterar Rix FM perfekt med en något äldre målgrupp. Tanken är att det ska vara den radiokanal som många lyssnare önskar att de hade haft 1985, då Sverige endast hade statlig radio och Trackslistan var den primära källan för musik, säger Christer Modig, affärsområdeschef för radio på MTG Sverige, i ett pressmeddelande.

Star FM kommer att höras på 26 lokala marknader och i Borlänge har stationen premiär 1 augusti på frekvens 107.1.