Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Museikatt fick följa med till Linghed

Katten smög in på Dalarnas museum. Den trotsade försöken att få ut den ur museets förråd. Men till slut lyckades det. Nu har katten fått ett tillfälligt hem i Linghed.

Agneta Klingzell, anställd på museet, tog hem den till sig.
Det var på fredagsmorgonen som personalen upptäckte att de hade en katt i museet. Troligen kom den in genom en bakdörr som stod öppen. Katten höll till i butiksförrådet i källaren. Där gömde den sig i ett rör som leder till en kulvert.
Personal lyckades locka fram katten och en bur med mat sattes fram. Men katten for vettskrämd runt bland hyllorna i förrådet. Sedan kröp den in i en gömma av sladdar och släppte ingen inpå livet. Den fräste, klöste och bet.

Museets personal efterlyste ägaren och några personer kom också och tittade på katten. Men ingen av dem kände igen den.
Det slutade med att Agneta Klingzell tog med sig katten hem.
– Så fort den kom in i transportburen så la den sig ned. Den är väldigt lugn och fin och ligger helst i transportburen, säger hon.
Katten har ätit och gått på låda. Den får stanna där den är tills någon ägare hör av sig.
– Helst vill jag att den ska få komma hem till sig och det vill den nog också. Men hör ingen av sig så får vi ta ställning då, säger hon.
Agneta Klingzell har redan tre katter. ”Museikatten” är liten och är därför gissningsvis en hona.
– Vi vill inte bråka med den nu utan låta den vänja sig vid oss, säger Agneta Klingzell.

Sylvia Kjellberg
sylvia.kjellberg@daladem.se