Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Museipersonal på kattjakt

Annons

Det var på fredagsmorgonen som personalen upptäckte att de hade en katt i museet. Förmodligen kom den in genom en bakdörr som stod öppen. Katten höll till i butiksförrådet i källaren. Där gömde den sig i ett rör som leder till en kulvert.

Personal lyckades locka fram katten och täckte sedan för hålet. En bur med mat som lockbete sattes fram. Men katten gick inte på det. Den for i stället förskrämd runt bland hyllorna i förrådet. Sen kröp den in i en gömma av sladdar och släppte ingen inpå livet. Den fräste, klöste och bet.
Saga Sofiadotter som praktiserar på museet, Daniel Frost och Thomas Hellberg som är anställda där fick ta på sig handskar och fortsätta kattjakten.
– När vi får tag i den så går vi till polisen med den, säger Thomas Hellberg.

Katten är grårandig, inte så stor, och har vita tassar och vitt bröst. Museet hoppas att någon ägare ska sakna den och höra av sig.

Sylvia Kjellberg
sylvia.kjellberg@daladem.se