Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musik full av bilder

Havtorn records/Plugged

We Float leds av Anne Marte Eggen, en 25-årig basist och låtskrivare från Norge uutexaminerad från musikhögskolan i Malmö. Linda Bergström, 26 år, från Strängnäs. Hon är sångerska och kompositör. Filip Bensefelt är en 29-årig trumslagare från Lund och Fanny Gunnarsson, 27 år, är pianist, sångerska och kompositör från Tomelilla.

De fyra är We Float, en ung grupp som spelar musik som finns någonstans mellan pop och jazz eller snarare lite ovanför, som i en triangel, där pop och jazz är basen. Det är akustiskt, det är elektroniskt och det är musik som är full av bilder. Tecknat skulle det vara ett seriealbum, men nu blir det en musikalisk bildshow där Linda Bergströms sång är berättaren och bas, piano och trummor trycker bilderna framåt.

We Float låter sin musik skifta som ett aprilväder. Det är sol, det är regn, det är vindstilla, det är storm. Dessutom är det väldigt snyggt gjort. Produktionen känns både genomtänkt och genomarbetad.

We Float är en av många nya unga grupper som söker nya musikaliska vägar och gruppen har också funnit en väg.