Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musik som vill flytta på gränser

Orbit Stern & Q navigerar på ett musikaliskt hav där sjökorten ännu inte ritats färdigt, men ändå känns det som om gruppen vet vart den är på väg. Det finns ett mål och det är att bryta normer och flytta gränser.

Orbit Stern & Q är Frederik Hauch, programmering, bas, trummor och sång, och Samuel Hällkvist, gitarr och programmering, samt Qarin Wiktröm, sång och keys. Musik och texter är skrivna av gruppen.

Vad ska man skriva om Orbit Stern & Q:s nya album These open waters? Vad är det för musik? Här går så mycket ihop till ett. Olika stilar smälts ihop för att bli något helt annat. Här hörs gammal god synthpop, här hörs jazz, här hörs psykedeliska tongångar, här hörs experimentell musik och också toner av enkel popmusik.

Orbit Stern & Q navigerar på ett musikaliskt hav där sjökorten ännu inte ritats färdigt, men ändå känns det som om gruppen vet vart den är på väg.

Det finns ett mål och det är att bryta normer och flytta gränser.

These open waters, är en CD med mycket vacker musik. Så det där med etiketter kan man egentligen lämna därhän. Det man kan konstatera att Qarin Wikströms röst passar väldigt bra in i den musikaliska ljudbild som Fredrerik Hauch och Gustafssonen Samuel Hällkvist levererar. Musiken är filmisk och njutbar, men kräver också en del av lyssnaren. Det är ingen bakgrundsmusik för joggingturen utan musik som ska ha bra högtalare och skön fåtölj för lyssnaren.

These open waters, av och med Orbit Stern & Q visar på en utveckling sedan debutskivan 2014. Musiken har förts framåt, förfinats, utvecklats och som jag tycker till det bättre. Musiken har blivit mer dynamisk, mer uttrycksfull och fått mer liv. Så känns det i alla fall när jag lyssnar en sen kväll i september och där Orbit Stern & Q:s musik är det enda ljud som hörs. Jag kan inte annat göra än att gilla det jag hör.

LÄS MER KULTUR