Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jazz i världsklass av Ivan Mazuze

/

Annons

Saxfonisten Ivan Mazuze har skrivit i princip all musik till denna CD. Två låtar är skrivna tillsammans med pianisten Michael Bloch som också spelar på fyra spåpr. Sifisa Makalisa är pianist på de övriga sju.

Övriga musiker är Jacob Young, gitarrer, Peter Ndlala, elbas, Frank Paco, trummor och Sidiki Camara, balafone på ett spår.

Namnen talar om att det är musiker från Afrika som spelar tillsammans med några norskfödda och skivan är utgiven av norska Losen, en etikett som har en viss förmåga att hittar intressanta saker att platta till.

Ivan Mazuze spelar alt-, sopran- och tenorsaxofon samt flöjt och är en som verkligen hörs och tar plats. Ja, det är hans CD från början till slut.

Denne musiker, som sedan 2009 bor i Norge, började med att studera piano i många år innan han bytte till saxofon och det bytet tackar vi för.

Det här är världsjazz och jazz i världsklass. Namnen må vara okända, men det här är musikaliska storheter rakt igenom som hörs bakom Ivan Mazuze och hans fantastiska och intressanta saxspel.

Det är musik som talar, musik som inte riktigt är som det vi är vana vd, men heller inget konstigt. Ivan Mazuze är en spännande musiker och Ubunu känns som en fullträff.

Mer läsning

Annons