Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lovande start för Lovisa Jennervall

Lovisa Jennervall är ett nytt lovande namn inom svensk jazz.

Annons

Debut för en ny ung sångerska. Lovisa Jennervall satsar inte bara på en sångkarriär inom jazzen, hon komponerar också och arrangerar. Fyra egna kompositioner finns med på plattan. Hon har också arrangerat de övriga två spåren.

Det är annorlunda arrangemang som Lovisa Jennervall skrivit. De känns fräscha, ungdomliga, lekfulla. Allt har dock en grund i jazzen, så det blir inte främmande, men som sagt annorlunda.

I kvartetten ingår Hampus Andersson, piano och kör, Alfred Ringstad, kontrabas och kör, Julia Schabbauer, trummor och kör samt Axel Mårdsjö på altsaxofon i en låt.

Lovisa Jennervalls musik håller en lågmäld ton och här är mycket smak av folkmusik/visa till och med koral.

Det är en intressant debutskiva där jag naturligtvis främst fastnar för titellåten ”Come closer”, och det inte bara för att det är i den låten saxofonen får komma in. Men samspelet mellan Lovisa Jennervalls röst och Axel Mårdsjös altsax är snyggt. Kanske det är dags att utöka kvartetten till kvintett?

De övriga fem spåren står sig dock också bra även om det inbland känns lite för stillsamt. I Olle Adolphsons ”Nu är det gott att leva” finns också ett bra riv genom piano och bas.

Lovisa Jennervall lär komma att utveckla sin musik efter en start som känns mer än lovande.

LÄS MER KULTUR

Annons