Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musikal om kärlekens hemligheter

Det närmar sig redovisning för Musical-skolan som sätter upp den egenproducerade ”Sommarens hemlighet”. I årets ensemble är Victor Blomkvist ensam kille.– Han är så avslappnad så det är inget problem, säger hans motspelare Emma Nordin.

Musikalen Sommarens hemlighet kommer ursprungligen från kursdeltagarna. De har spånat och bollat idéer om handling, scener och tema. Kursledare Stina-Kari Axelsson har sedan arbetat ihop det till en helhet.
Det hela handlar om en kille, Lars, en tjej, Inger, som är ett par 1952. De två går i varsin könsegregerad internatskola. Den barske rektorn på Ingers skola bestämmer att alla som inte klarar sina betyg får gå på sommarskola. Vilket Inger blir tvungen till.

Genom att klä ut sig till tjejen Lena och delta i sommarskolan kan Lars i hemlighet fortsätta vara nära Inger. Han försöker få Inger att förstå att Lena är Lars utan framgång. Vilket under tiden leder till en hel del förvecklingar och pinsamma scener. Som när de andra tjejerna i internatet bestämmer sig för att dra av byxorna på Lena, som Lars kallar sig, och han måste förklara varför han har så håriga ben.

För Victor Blomkvist, 15, som spelar både Lars och Lena är det första året som han är med i Musical-skolan. Han är ensam kille i en ensemble på 23 medlemmar, varav 18 medlemmar är nya som han. Han finner inga problem med det och Emma Nordin, 22, som spelar Inger säger att alla tjejer gillar honom då han är avslappnad.
De två spelar huvudrollerna och ålderskillnaden är inget som påverkar personkemin.
– Vi båda är avslappnade. Jag har varit med i tidigare produktioner så man har lite vana, säger Emma Nordin.

Som Lena får Victor Blomkvist tala i falsett.
– Det är lite jobbigt speciellt på sångnumren men jag har sjungit i två år så det går bra, säger Victor Blomkvist.
Musical-skolans terminer varar från april till mars. Då är det dags för eleverna att redovisa vad de har lärt sig av Stina-Kari Axelsson så väljer de att kalla det för redovisning, trots att det håller kvaliteten av en större föreställning.
– Vi kallar det så dels för att minska pressen på kursdeltagarna och dels för att det är en skola. De får visa upp vad de har lärt sig, säger Stina-Kari Axelsson.

Seth Jansson/DT