Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musikalisk skattjakt

Musik- och dansskolan lättar ankar för en musikalisk skattjakt och för en födelsedagsfest – för en lokal.
Omkring 200 unga och ungdomliga musiker och dansare deltar i skolans kommande ”äventyr”.

På söndag bjuder musik- och dansskolan in alla intresserade till en upptäcktsresa i lokal, nationell och internationell musik.
– Vi kommer att göra om Lindberghallen till något av ett piratskepp och låta besökarna gå på skattjakt bland några av guldkornen i vår verksamhet, berättar regissören och koreografen Stina-­Kari Axelsson.

Bland de medverkande ensemblerna märks en 60 röster stark kör, det 50 musiker stora Gagnef Windband, ett 20-tal ”fiddlare” i en stråkensemble, de 26 eleverna i musikalskolan, 16 dansare och en slagverks­ensemble.
– Vi ordnar en stor instrumentdemonstration och äventyr i fyra skilda rum – eller fartygsdäck, förklarar Stina-Kari och tillägger att de medverkande – piratkopiorna – är unga och ”lite mindre unga”.
Arrangemanget pågår mellan klockan 16 och 18, men det går att ”borda” skeppet redan en halvtimme innan för fika i mässen och – för de yngre besökarna – fiskdammsmete.

Bara 24 timmar senare träffas ensemblen från fjolårets succéuppsättning av musikalen Hairspray och en orkester bestående av musiklärare för att repetera inför torsdagens födelsedagsshow Celebration.
– Det är en födelsedagsfest för den 25 år unga Lindberghallen, Gagnefs konserthall och kulturhus, berättar Stina-Kari Axelsson.
Det fanns på tisdagen bara ett fåtal biljetter kvar till den föreställningen.

Kent Olsson/DT