Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musikalisk skattjakt

Musik- och dansskolan lättar ankar för en musikalisk skattjakt och för en födelsedagsfest – för en lokal.
Omkring 200 unga och ungdomliga musiker och dansare deltar i skolans kommande ”äventyr”.

Annons

På söndag bjuder musik- och dansskolan in alla intresserade till en upptäcktsresa i lokal, nationell och internationell musik.
– Vi kommer att göra om Lindberghallen till något av ett piratskepp och låta besökarna gå på skattjakt bland några av guldkornen i vår verksamhet, berättar regissören och koreografen Stina-­Kari Axelsson.

Bland de medverkande ensemblerna märks en 60 röster stark kör, det 50 musiker stora Gagnef Windband, ett 20-tal ”fiddlare” i en stråkensemble, de 26 eleverna i musikalskolan, 16 dansare och en slagverks­ensemble.
– Vi ordnar en stor instrumentdemonstration och äventyr i fyra skilda rum – eller fartygsdäck, förklarar Stina-Kari och tillägger att de medverkande – piratkopiorna – är unga och ”lite mindre unga”.
Arrangemanget pågår mellan klockan 16 och 18, men det går att ”borda” skeppet redan en halvtimme innan för fika i mässen och – för de yngre besökarna – fiskdammsmete.

Bara 24 timmar senare träffas ensemblen från fjolårets succéuppsättning av musikalen Hairspray och en orkester bestående av musiklärare för att repetera inför torsdagens födelsedagsshow Celebration.
– Det är en födelsedagsfest för den 25 år unga Lindberghallen, Gagnefs konserthall och kulturhus, berättar Stina-Kari Axelsson.
Det fanns på tisdagen bara ett fåtal biljetter kvar till den föreställningen.

Kent Olsson/DT