Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mycket fokus på sprit bland Faluns ungdomar

Trygghetsteamet på Västra Skolan har gått ut i ett brev och uppmanat alla föräldrar att hålla koll på ungdomarnas alkoholvanor.

– Det som skiljer nu är att det varit en varm höst då ungdomarna kunnat vistas ute och dricka mer än vanligt, säger Eva Holmgren på ungdomspolisen i Falun.
Det var främst under höstlovet som det dracks mer än vanligt bland ungdomarna i Falun. I området Galgberget, Främby och Gruvriset ska det enligt uppgift ha festats varje dag.
– Kollegor stötte på ungdomar, beslagtog och hällde ut sprit, berättar Holmgren.
Fritidsgårdarnas personal upplever det som att det är lättare än någonsin att få tag i alkohol, men även andra droger.
– Men det är mycket fokus på just alkohol nu och mycket sprit i omlopp, säger Annelie Wettergren på Gruvrisets Fritidsgård.
Annelie och hennes kollegor försöker ofta prata med ungdomarna om detta.

I brevet från Trygghetsteamet på Västra Skolan uppmanas föräldrar att prata mycket med varandra och fråga var ungdomarna ska sova samt bygga nätverk.
– Det är bra att det här uppmärksammas. Prata och bygga nätverk är alltid viktigt för föräldrar, säger Eva Holmgren på polisen.
– Men som sagt, jag tror mest det handlar om att vädret varit så milt att det därför varit mer festande utomhus, säger Holmgren och påpekar vikten av att skjuta på ungdomarnas alkoholdebut så länge som möjligt.

Bengt Pettersson
bengt.pettersson@daladem.se