Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Någon måste sätta ner foten”

I svackan i Rembo längs riksväg 70 råder det en hastighetsbegränsning på 60 km/h – en gräns som väldigt få trafikanter håller. Därför har Billy Gränshagen fått nog och gjort en anmälan till Trafikverket.

I flera års tid har Avestabon Billy Gränshagen passerat Rembo och har varit noga med att hålla de angivna hastighetsbegränsningarna.
Men det kan han vittna om att det är få som gör.
– När man ska ta sig uppför svackan i Rembo så håller jag hastigheten. Då ligger de andra trafikanterna i ryggen direkt. Och att de går ner till 60 km/h kan man ju glömma.

Riksvägen trafikeras av såväl tung trafik som många pendlare och har tidigare haft en betydligt lägre hastighet. Men sedan hastigheten på riksvägen höjdes till 100 km/h så tycks många ha fått ännu svårare att bromsa in i Rembo.
Många kan tycka att det är polisernas ansvar att stävja fartdårarna.
Men Billy Gränshagen har själv varit polis i området och känner till sin forna arbetsgivares bristande resurser. Därför vill han nu att Trafikverket tar sitt ansvar och löser hastighetsproblemet.
Tidigare var hastighetsskyltarna, markerade med 60 km/h, placerade ännu längre in mot svackan i Rembo. Skyltarna har flyttats bakåt för några år sedan – men det ser inte ut som att flytten har haft någon effekt alls, menar Billy Gränshagen.
– Det måste till någonting mer och någon måste sätta ner foten. Just därför har han skickat i en anmälan till Trafikverket, som han anser är de som måste lösa problemet.

Själv föreslår han att Trafikverket bland annat ska sätta upp fartkameror på båda sidorna av riksvägen nere i svackan.
– De måste göra något och kanske till och med ställa upp en radar som berättar vilken hastighet som man kör i.
– För det går fortfarande för fort. Och jag tror att jag har många som håller mig.
Trafikverket har diariefört Billy Gränshagens anmälan. Men om det blir någon förändring, återstår att se.

Sofie Lind
sofie.lind@daladem.se