Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Någonting för alla

Föreläsningar, ­Lördag med barnen, Minibio och Eftermiddagsbio. Biblioteket med samarbetspartner ­bjuder på en innehållsrik höst. Det startar med svamp nästa vecka.

Först ut är föreläsnings­serien. 3 september kommer svampkonsulent Lennart Vessberg och talar om matsvamp förr och nu.
Det är tredje året biblio­teket, Folkärna teaterförening, ABF, NBV och Vuxenskolan arrangerar föreläsningar. Mellan 100 och 200 personer brukar komma.

Nytt för i höst är att en av föreläsningarna blir ett samarrangemang med filmstudion på Myntet. Först ser man filmen Stålhättor och sedan berättar regissören Christina Olofsson, tillsammans med Kerstin Bäck och Sofia Käck, om vad man ville uppnå med filmen.
Lördag med barnen har funnits sedan 1980-talet. I år blir det teater, trolleri och dockteater.

Programmet riktar sig till förskolebarn och brukar locka mellan 50 och 60. För att ha fler programpunkter för barn startade minibio, som riktar sig till barn mellan 3 och 5 år.
Det är ett helt program med en film, prat om film och efter filmen en möjlighet att rita, skapa och leka.
Programmet är gratis och de som kommer får ett medlemskort i filmklubben.
Eftermiddagsbio har blivit en populär aktivitet som främst lockar pensionärer.
Svenska filmer går bäst och därför är fem av sju film­er i höst svenska. Filmvisningen är ett samarrangemang mellan biblioteket och Eurostar.

Eva Högkvist
eva.hogkvist@daladem.se