Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Något fattas i dagens socialdemokrati

Jag är socialdemokrat, kanske mest av den traditionella gamla stammen. Jag är 100 procent övertygad om att Sverige mår bättre av denna regering än en borgerlig sådan. Mycket som gjorts hittills är bra med tanke på det svåra parlamentariska läget: glasögonreformen … stoppet av utförsäkringarna.... men ändå är jag bekymrad, för det är något som fattas, som jag saknar i dagens socialdemokrati. Var finns det kompromisslösa ställningstagandet till de mest utsatta medborgarnas förmån?

LÄS OM glasögonreformen, sjukförsäkringen

Glöden.... det jävlaranamma som sätter P för bemanningsföretagen, praktikträsket, det skoningslösa utnyttjandet av människor som vill ha en smula stabilitet i tillvaron och en inkomst att leva på i stället för att bollas runt i ändlösa åtgärder?

Vart gick tankarna när man stod och basunerade ut att pensionärerna fått flera hundra kronor? Inte till sjuk- och garantipensionärerna i alla fall…

Vart gick tankarna när man kastade ur sig att de arbetslösa var vinnare? Inte till de arbetslösa med låg a-kassa som inte kan dra nytta av ett höjt tak i a-kassan men får behålla nedtrappningen till 65%?

Jag känner mig förbryllad och vilsen. Är det jag som tänker fel?

Var finns det socialdemokratiska hjärtat idag? Vem ger man rosen?

Bengt Fredriksson,

Vikmanshyttan

LÄS OCKSÅ "Karl Marx mer aktuell än någonsin"

Läs mer om socialdemokratin

"Framtidens 16-punktsprogram"

Greider: "Varför stormar inte Löfven mot lönesänkarna?"

LADDA NER: Dala-Demokratens app från Appstore för Iphone eller i Google play om du har en telefon med Android

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare