Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Något liknande har jag aldrig tidigare hört talas om"

En sexårig flicka omkom på måndagskvällen efter en tragisk olycka på vårdcentralen i Sälen.
Vid lek i en säng som kunde regleras med en elektrisk motor klämdes flickan fast.

När flickan anträffades var hon inte vid medvetande men visade svaga livstecken. Hon fördes med ambulans till Mora lasarett där skadorna visade sig vara så allvarliga att hennes liv inte gick att rädda.
- Något liknande har jag aldrig tidigare hört talas om. Nu får våra tekniker på plats titta på om sängen kan haft något tekniskt fel. Om flickan klämt över eller under sängen vet vi för dagen inte, säger polisen presstalesman i Dalarna Sven-Åke Petters.

Internutredning

Flickan var inte patient utan befann sig på vårdcentralen tillsammans med en äldre syster och väntade på en anhörig.
- Det här är en fruktansvärd händelse och mina tankar går självklart till flickans anhöriga i första hand. Nu gör vi allt vi kan för att stödja anhöriga och personal på vårdcentralen. Vi kommer själva att göra en internutredning, säger landstingsdirektör Karin Stickå-Mjöberg i ett pressmeddelande.

Mottagningen stängd

Det var djup förstämning hos personalen på vårdcentralen under tisdagen. Distriktläkarmottagningen var stängd. Akutmottagningen var däremot öppen och hela väntrummet var fyllt av framför allt turister som väntade att få behandling för skador som de ådragit sig i skidbackarna.
Polisen tekniker från Falun var på plats under tisdagseftermiddagen för att göra en första undersökning av sängen.
Enligt Landstingets pressekreterare Johan Elmberg har vissa insatser aktiverats för att stödja personalen. Bland annat har kommunens Posom-grupp kopplats in.
ROLF JOHANSSON

Den tragiska olyckan inträffade på Sälens vårdcentral.
FOTO: ROLF JOHANSSON