Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nämndemän lärde om nätdroger och bedrägeri

Det finns i dag 134 nämndemän utsedda i länets domstolar, alltså tingsrätterna i Falu och Mora och Förvaltningsrätten i Falun. De är i dag organiserade i tre föreningar, Falun, Borlänge och Ludvika, men det pågår en sammanslagning av dem till en enda.

Det är inga problem med rekryteringen:
– Nej, många vill bli nämndemän. Det diskuteras nu ett nytt system hur vi ska utses, men jag tycker att det nuvarande systemet, att de utses av de olika politiska partierna, fungerar bra, säger Kristina Wahlén.

På lördagen berättade chefen för nya bedrägeriroteln, Anders Stikå, om de ökande nätbedrägerierna och hur de tar sig ut.
Linda Nilsson berättade hur nätet används för att sprida droger, Barbro Larsson om hur en rättspsykiatrisk undersökning går till.

Ett hett ämne för länets nämndemän då några av dem kommer att få ta ställning till om Sture Bergwall ska släppas fri eller inte.
Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se