Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"När jag föll i vattnet var det klart"


Tage Bäckmans fantastiska sommarstuga mitt i skogen söder om Äppelbo har verkligen en speciell historia.
Någon liknande byggnadskost är säkert svårt att hitta.
Hela upprinnelsen till hur han skulle bygga sin sommarstuga i mitten av 1970-talet startade med att han att ramlade pladask i en kallkälla i närheten.

– Jag var ute med en av mina hundar och stod och tittade på en hel älgfamilj ute på en myr. När jag försökte att flytta mig för att se älgarna bättre föll jag handlöst i ett blöthål, berättar Tage Bäckman.
Älgarna sprang förstås sin väg, men samtidigt upptäckte han att han låg i en gammal kallkälla som man ringat in med en timmerstomme.
– På en gång tänkte jag att så här ska jag bygga stugan, säger Tage Bäckman.
Det speciella med stockarna som låg runt källan var att man" kilat" ihop ändarna. Sagt och gjort. Enligt konstens alla möjliga och omöjliga regler byggde han först upp sitt originella hus hemma på gården. Efter att ha plockat ned det körde han det till den vackra platsen mitt i de djupa skogarna söder om Äppelbo.

LEIF OLSSON
0281-713 43
leif.olsson@daladem.se