Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

När kommer bussen till Kvarnberget?

När kommer bussen tillbaka till Kvarnberget? I en artikel i DD i början av september så sa Bengt Benjaminsson att han behövde en vecka på sig för att tala om när bussarna kunde rulla igen. Arbetet var ju redan påbörjat.

Nu har det gått mer än två veckor. Kan vi få svar nu?

Många äldre är totalt strandsatta, det är inte roligt att alltid få be om hjälp och inte kunna klara sig själv. Barnen bor inte i Falun, färdtjänst får man avslag på och till taxi räcker inte pensionen. VI BEHÖVER BUSSEN NU.

I samma artikel så sa Joakim Storck att det alltid blir någon som drabbas vid förändringar.

Varför måste det alltid bli äldre och handikappade som drabbas när Falun sparar? Att Falun kom in för sent med önskemål om kollektivtrafiken stämmer väl inte, Joakim Storck satt ju med i den grupp som utredde kollektivtrafiken och då var väl inte tidtabellerna lagda.

Det som vi äldre behöver är anpassade bussar med lågt insteg och utan nivåskillnader i bussen. Det gäller inte bara på Kvarnberget utan i alla områden där äldre bor.

Det allra bästa vore om vi fick Mjuka Linjen tillbaka som en del av äldreomsorgen. Jag tror att det skulle ge friskare pensionärer och spara pengar åt kommunen.

Pensionär 75 +

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare