Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nära anhöriga i dramatisk biljakt

Annons

Familjegrälet slutade i en vild biljakt längs en skogsbilväg.
Vid 19-tiden på torsdagskvällen fick polisen in ett larm från en by utanför Vansbro om att två anhöriga hamnat i ett bråk.Under natten greps en 43-årig man misstänkt för försök till grov misshandel alternativt mordförsök på en yngre man i 25-årsåldern.

Det var strax före klockan sju på torsdagskvällen som de två anhöriga av okänd anledning börjat att bråka i närheten av deras bostad. Först ska den äldre mannen ha backat in i den yngre mannens fordon. Den unga mannen har i samband med det kört iväg med sin bil. 43-åringen har då jagat efter och försökt att tränga honom av vägen, då man kört i hastigheter kring 100 kilometer i timmen. Under den våldsamma biljakten ska 44-åringen även kört på den andra bilen vid ett flertal tillfällen.


Det hela slutar med att 43-åringen kör i våldsam fart av skogsbilvägen och rakt in i ett träd. När en polispatrull kom på plats påträffades sedan den kraftigt demolerade bilen. Den 43-årige mannen hade då försvunnit från olycksplatsen och anhölls i sin frånvaro. Strax före midnatt greps han av polisen på Mora lasarett. Totalt är tre bilar använda under fejden. Samtliga bilar har beslagtagits av polisen. Ingen av de inblandade i familjedramat uppges ha skadats allvarligt fysiskt.

LEIF OLSSON
0281-713 43
leif.olsson@daladem.se