Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nära anhöriga i dramatisk biljakt

Annons

Familjegrälet slutade i en vild biljakt längs en skogsbilväg.
Vid 19-tiden på torsdagskvällen fick polisen in ett larm från en by utanför Vansbro om att två anhöriga hamnat i ett bråk.Under natten greps en 43-årig man misstänkt för försök till grov misshandel alternativt mordförsök på en yngre man i 25-årsåldern.

Det var strax före klockan sju på torsdagskvällen som de två anhöriga av okänd anledning börjat att bråka i närheten av deras bostad. Först ska den äldre mannen ha backat in i den yngre mannens fordon. Den unga mannen har i samband med det kört iväg med sin bil. 43-åringen har då jagat efter och försökt att tränga honom av vägen, då man kört i hastigheter kring 100 kilometer i timmen. Under den våldsamma biljakten ska 44-åringen även kört på den andra bilen vid ett flertal tillfällen.


Det hela slutar med att 43-åringen kör i våldsam fart av skogsbilvägen och rakt in i ett träd. När en polispatrull kom på plats påträffades sedan den kraftigt demolerade bilen. Den 43-årige mannen hade då försvunnit från olycksplatsen och anhölls i sin frånvaro. Strax före midnatt greps han av polisen på Mora lasarett. Totalt är tre bilar använda under fejden. Samtliga bilar har beslagtagits av polisen. Ingen av de inblandade i familjedramat uppges ha skadats allvarligt fysiskt.

LEIF OLSSON
0281-713 43
leif.olsson@daladem.se