Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nära bli innebrända i lastbilen

Tomas Andersson vaknade och kände en hetta mitt i natten. Han öppnade dörren på sin lastbil och möttes av ett eldinferno.
– Vi fick fly ut ur lastbilen efter att jag sparkat ut dörren, berättar chauffören Tomas Andersson.

Susanna Dahlén och Tomas Andersson stannade med lastbil och trailer i Borlänge klockan 02 på onsdagsmorgonen. Anledningen var att sova för att senare under onsdagen fortsätta färden med nylastad trailer. Cirka två timmar efter att de somnat vaknade Tomas Andersson av att det var ovanligt hett i förarhytten.

– När Tomas öppnade förarhytten slog lågorna emot honom, berättar Susanna Dahlén.

De stängde förardörren för att försöka fly den andra vägen men hettan från branden hade slagit ut centrallåsfunktionen i lastbilen.

– Jag tog den hammare som är konstruerad för att lätt krossa fönsterrutor, men det gick absolut inte att krossa fönstret på passagerarsidan. Jag slog och slog men ingenting hände. Till slut hängde jag mig i ett par handtag i förarhytten och sparkade på fönsterrutan. Den gick fortfarande inte sönder. Till slut bestämde jag mig för att sparka upp dörren, berättar Tomas.

Efter ett antal hårda sparkar mot dörren gav den till sist vika och paret kom till sist ut ur lastbilen. Då hade redan larmet kommit till SOS-alarm och strax efter anlände räddningstjänst, ambulans och polis till platsen

– Vi hade en jäkla tur att vi inte blev innebrända, konstaterar Tomas när DD träffar dem båda intill den sönderbrända lastbilen på onsdagsförmiddagen.