Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nära, Brage – men ändå inte


Brage inkasserade ytterligare en förlust efter 0–1 hemma mot Ängelholm på måndagskvällen. Nu kan tåget ha gått för Borlängeklubben.
– Jag vet inte, säger Bragetränaren Zvezdan Milosevic.

Trots att det blev en ökad förlustsvit med nio matcher var bataljen mot Ängelholm ett litet steg framåt.
Skåningarna är det enda laget som Brage har besegrat den här säsongen. Någon repris blev det inte trots att det, framför allt i andra halvlek, var hemmalaget som höll i taktpinnen och skapade de vassaste chanserna.

Mats Moldskred låg bakom de offensiva möjligheterna med två bra skott, varav ett resulterade i hörna.
Dessutom en fin framspelning till Dragan Kapcevic i straffområdet som sköt mot en framrusande målvakt som slog bollen till Ryan Gilligan som sedan sköt över ribban.
– Grabbarna följde vår matchplan och vi började hota lite mer i andra halvlek, säger Zvezdan Milosevic.

Debutanten Marko Mihajlovic imponerande i försvarslinjen och skapade ett lugn. Han var säker och en trygghet i laget befann sig.
Bragetränaren var nöjd med den nye spelaren.
– Han var väldigt bra. Han har rätt attityd och det smittar av sig hos de andra spelarna.

Men i den 78:e minuten fick Ängelholm en frispark. Bragespelare rensade undan bollen centralt, som hamnade hos Johan Eiswohld som dundrade in bollen högt till höger bakom Tim Markström.
– Jag tycker synd om killarna i laget. Jag kan inte säga att vi förtjänade att vinna men vi förtjänade inte heller att förlora, säger Milosevic.

Gick tåget nu?
– Jag vet inte... Matematiken säger en del men vi får glömma den. Vi måste vara bättre än topplagen för att klara kontraktet, säger Zvezdan Milosevic.

Marcus Simm/DT