Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tibnors Mikael Nyquist får Silverbalken 2016

Stålbyggnadsinstitutets utmärkelse Silverbalken går i år till Mikael Nyquist, vd för SSAB:s dotterbolag Tibnor.

Annons

–Jag har följt verksamheten i Stålbyggnadsinstitutet under många år, så det är naturligtvis hedrande och kul att få ta emot Silverbalken. Jag har alltid tyckt att Stålbyggnadsinstitutet gör ett viktigt arbete för branschen och ett ökatanvändande av våra produkter inom byggsektorn, säger Mikael Nyquist i ett pressmeddelande från SSAB.

Mikael Nyquist får utmärkelsen Silverbalken.

Mikael Nyquist är civilingenjör med inriktning på väg och vatten från KTH, Kungliga Tekniska Högskolan. I mitten på nittiotalet tilträdde han på en tjänst som försäljnings- och marknadschef för lackade produkter på SSAB i Borlänge.

1998 blev Mikael Nyquist utnämnd till vd för Plannja med placering i Luleå. En tjänst som han hade fram till 2003 då han tillträdde tjänsten som vd för Tibnor, som är ett dotterbolag inom SSAB-koncernen.

I motiveringen till utmärkelsen står bland annat:

”Mikael Nyquist tilldelas Silverbalken år 2016 för att under mer än 25 år starkt ha bidragit till utvecklingen inom stålbyggnadsbranschen. Han står för ett naturligt ledarskap, visdom och hög allmänteknisk förståelse och han har en lång historia inom branschen. Hans bidrag spänner över flera grenar inom branschen. Han har som chef och ledare inom SSAB Tunnplåt och Plannja medverkat till utvecklingen och användandet av tunnplåt i det svenska byggandet. Ett fungerande grossistled är av yttersta vikt för ett lyckosamt nationellt stålbyggande. Genom Mikaels ledarskap har Tibnor utvecklats till en trygg ochsäker leverantör av stål till byggsektorn. Inom SBI har Mikael haft fleraroller. Som vd under 1990-talets mitt utvecklade han rutiner som ännu idag används i institutets arbete.”

Mer läsning

Annons