Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nästa års melodifestivalbidrag utsedda

/
  • Måns Zelmerlöw ställer upp i Schlagerfestivalen för andra gångenFoto: Krister Larsson/Scanpix

Annons

Måns Zelmerlöw, Caroline af Ugglas, Mikael Rickfors, Lili Susie samt Alcazar. Där nar ni några av namnen som är högaktuella för nästa års Melodifestival efter att SVT på tisdagen presenterat de 28 första bidragen. De fyra jokrarna meddelas senare.

Listan innehöll såklart ”the usual suspects” när det kom till låtskrivare: Henrik Wikström hade med fem låtar, Bobby Ljunggren fyra, Thomas G:son tre.
Om det var lätt att få veta låtarnas upphovspersoner var det desto svårare att få artisterna till sångerna bekräftade, SVT hade försett låtskrivarna med rejäla munkavlar.
- Vi pratar inte om det över huvud taget. Vi har blivit tillsagda att hålla käften, säger Alexander Bard, som står som musik- och textförfattare till bidragen ”You’re not alone” och ”It’s my life”.

Är det uteslutet att BWO ställer upp med en av låtarna?
- Vi tyckte det var väldigt roligt att ställa upp i år och är inte främmande för att vara med om vi har en låt som är vrålstark. Men jag har inte pratat med Martin och Martina ännu.
Schlagerveteranen Bert Karlsson berättar dock gärna vilka artister han är säker på kommer att ställa upp i nästa års tävling: Lili Susie, Molly Sandén, Amy Diamond, Jennifer Brown, Emilia, Alcazar, Mikael Rickfors, Måns Zelmerlöw, Caroline af Ugglas, Ola Svensson, Shirley Clamp, Lasse Stefanz, Maja Gullstrand, Johan Becker, Sarah Dawn Finer och Lasse Lindh.

Starkt startfält

- Det här är det starkaste startfältet någonsin, jag är väldigt nöjd, säger Bert Karlsson, och tillade att han hade en stark favorit men inte ville säga vilken.
- Men det kommer att bli en överraskning, skrockar han.
2009 års Melodifestival drar igång i Göteborg lördag den 7 februari. Deltävlingen i Leksand sker den 21 februari.
TT/Spektra

Mer läsning

Annons