Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nästan 50 000 i Malung i år igen

Dansbandsveckan lockade även i år närapå 50 000 besökare till Malung.
– Vi är naturligtvis jättenöjda över publiksiffran och den positiva respons vi fått från alla dansgäster, säger Lars Bälter, PR-ansvarig.

För att vara exakt var årets publiksiffra 49 891 med ett snitt på 7 127 besökare per kväll. Det är totalt 828 personer färre än förra året, men det är i procent endast 1,6 vilket får ses som marginellt.

Dansbandsveckan är fortsatt världens största dansbandsarrangemang och Malung Skandinaviens dansbandshuvudstad, lyfter Lars Bälter fram i ett pressmeddelande.

Det är makalöst och mäktigt. Det vinnande konceptet är att arrangemanget vilar på ideella arbetsinsatser där många olika föreningar i Malung är involverade vilket skapar en positiv grund för framtiden, säger han och fortsätter:

– Vi märker inte av någon festivaldöd eller att människor sviker oss. Vi kör på med vårt koncept, att vara bäst på dans – att erbjuda de bästa dansbanden och de bästa dansgolven i trivsam miljö vilket bevisligen vår publik lockas av.

Årets tyska nyhet, dansbandet Captain Cook, mottogs väl och kommer förmodligen tillbaka nästa år.

Lars Bälter säger också att det kommit ännu fler yngre dansare i år än tidigare. Att dansbandsintresset går ner i åldrarna gläder honom inför framtiden.

– Det viktigaste för oss är att fortsätta och förbättra detaljer som gör att vi får ännu nöjdare besökare – inte att sätta nya publikrekord.

Rekord slogs dock – igen – vad gäller antalet husvagnar och husbilar. Fler än 3 000 ekipage har funnits i Malung under veckan.

Jennie-Lie Kjörnsberg
jennie-lie.kjornsberg@daladem.se