Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Natthärbärge i Falun söker volontärer – "Man ska ha ett gott hjärta"

Snart öppnar ett natthärbärge för EU-migranter i Falun.
Nu söks volontärer till härbärget.
– Det är ganska många som redan visat intresse på ett eller annat sätt, säger Krister Andersson, projektledare.
LÄS ÄVEN: Snart kan natthärbärge för EU-migranter öppna

Faluns kristna råd ska öppna ett natthärbärge i centrala Falun. De planerar att öppna det under andra halvan av januari och söker därför volontärer som kan arbeta i härberget.

– Vi behöver ungefär 40 stycken, säger Krister Andersson.

Härberget kommer hållas öppet från kvällstid till tidig morgon. Minst två personer kommer bemanna det. De kommer bland annat laga kvällsmat, frukost och se till att reglerna följs.

– Man är vakt, enkelt förklarat, säger Krister Andersson.

Vad krävs för att bli volontär?

– Man ska ha ett gott hjärta och veta vad det innebär, och sedan ska man ha lite pondus.

Härbärget blir gratis för de boende. När det öppnar så får de som behöver hämta veckobiljett dit. En enklare kvällsmåltid och kaffe och smörgås på morgonen ska serveras där. Dusch och möjlighet att tvätta kläder ska finnas.

Faluns kristna råd är ett samarbete mellan de kristna kyrkorna i Falun. Svenska kyrkan bistår med en person som jobbar deltid annars finansieras projektet med insamlade pengar.

Förutom volontärer efterfrågar de också tandborstar, tvål, bindor och andra hygienartiklar som kan delas ut till de som sover på härberget.