Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nazar prövar lyckan på Dala Airport

Turkiet har seglat upp som het kandidat när det gäller semestermål. Drar svensken inte iväg till Thailand så är Turkiet numera i samma division som Gran Canaria och Spanien.

– Det intresset vill vi ta vara på, säger Kemal Yamanlar, VD i reseföretaget Nazar.

Borlänge
På torsdagen blev det klart att Nazar i vår kommer att erbjuda avgångar från Dala Airport till semesterorterna i Turkiet. På banan har vi redan Fritidsresor. Något som inte avskräcker Kemal Yamanlar.
– Vi är konkurrenter men vi erbjuder inte samma upplevelser, säger han.
Nazar siktar in sig på familjer som är beredda att betala lite mer för att få lite mer. I korthet går det ut på att familjen betalar en summa och sedan är det gratis – all inclusive.

– Vår nisch är femstjärniga hotell. Vi vill att det ska vara lyxigt samtidigt som utbudet för barnen är stort.
Nazar kommer att testa intresset för lyxsemestrar i Turkiet från Dala Airport under två år. Företaget har köpt 40 stolar i den Airbus som av Fritidsresor anlitar.
– Vi räknar inte med succé från start, medger Kemal Yamanlar. Det vi erbjuder kan man inte sälja rakt av utan intresset byggs av nöjda kunder. Nöjda resenärer är företagets bästa ambassadörer.
Han bedömer Dalarna och särskilt Borlänge där Ikea snart öppnar som expansiv marknad för de tjänster som Nazar kan erbjuda.
– Nazar har lyckats förträffligt i Luleå och säljer fullt varje resa. Vi sätter ribban lika högt i Borlänge.
När Borlänge var aktuellt för företaget tvekade Nazar inte en sekund.
– Jag har tillbringat tid i barndomen i Dalarna så jag hade inside information som övertygade ledningen.

Nazar flyger sedan tidigare från åtta platser i Sverige och från övriga nordiska länder. Företaget har nordiskt kontor i Malmö men ägs av Londonbaserade TUI som är världsledande på resor.
Stefan Carlsson och Henrik Johansson på Dalaflyget ser Nazars intresse för Dala Airport som ytterligare ett bevis på flygplatsens ökade popularitet.
– Charterflyget ökar stadigt, säger Stefan Carlsson, marknadschef på Dalaflyget. Fler och fler reseföretag har uppmärksammat det och vill vara med.
Nazars första vända till Turkiet avgår från Dala Airport 25 april. Under våren avgår det sedan ytterligare tre resor.
– Nazars resor kan inte köpas från någon resebyrå, säger Kemal Yamanlar. Alla reser säljs över Internet för att hålla nere priserna.
Hans Dahlqvist