Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NHL-back kopplas ihop med Leksand

På senare tid har det florerat rykten i sociala medier om att den NHL-rutinerade backen Jeff Woywitka, 30, är aktuell för Leksand. Sportchefen Tommy Salo varken bekräftar eller dementerar.
– Jag vet att han är tillgänglig, säger Salo till DT-sporten.

Redan efter premiärförlusten mot Brynäs, 1–3, dömdes Leksand ut av media.
Men klubbens sportchef Tommy Salo hävdar att det inte finns någon anledning till att få panik.
Luckan efter Dan Spang är fortfarande tillgänglig att fylla men Salo sade efter lördagens match att klubben satsar på Mattias Nilsson och Almen Bibic, och kommer i övrigt att avvakta och ge det tid.

Den amerikanske backen Jeff Woywitka har i sociala medier kopplats ihop med Leksands IF. 30-årige backen, med 278 NHL-matcher på meritlistan, väger 101 kilo och är 191 centimeter lång.
– Jag vet att hans namn har varit uppe på tapeten. Ja, vad ska jag säga, jag vet att han finns tillgänglig, säger Tommy Salo.

På Twitter har NHL-reportern Andy Strickland, CBS Sports, uppgett att Jeff Woywitka erbjudits ett SHL-kontrakt men tackat nej, med anledning av att han fortfarande vill avvakta bud från NHL-klubbar.
Tommy Salo dementerar att han fått ett nej.
– Så långt har vi inte kommit mer än att hans namn är tillgängligt.

Är han ett alternativ?
– Jag kan inte uttala mig om någonting egentligen. Jag vet att han har varit uppe och är tillgänglig. Men som jag sa, jag kommer att avvakta och se vad som finns och vad som dyker upp, säger Tommy Salo.

Leksands IF åker ner med buss till Örebro efter lunchtid någon gång, efter en lättare träning i Tegera arena.
– Det ska bli kul att spela match igen. Vi är revanschsugna och det passar oss bra att komma ner till Örebro, säger LIF-tränaren Andreas Appelgren.

Örebro besegrade Färjestad med 3–2 efter straffar i Löfbergs arena. Några stora förändringar i laguppställningen är inte att vänta, enligt tränaren.
– Vi måste ge det lite tid och låta spelare få lite förtroende och hitta varandra. Det kan bli någon liten förändring men jag tror inte på att ändra från match till match, det tror jag skapar en osäkerhet, säger Appelgren, som efter förlusten mot Brynäs förklarade att man inte blir ett SHL-lag automatiskt.
– Så är det. Vi måste vara realister då vi har ett lag som till stor del består av allsvenska spelare. Det kommer ta tid att växa in i kostymen. Vi måste hitta ett sätt att ta poäng under den resan också och det är vår primära uppgift, säger Appelgren.

Marcus Simm/DT