Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Niklas Persson valde Linköping

LIF-ikonen Niklas Persson återvänder till Sverige - men inte till Leksand.

Efter sex år i utländska hockeyklubbar återvänder forwarden Niklas Persson, 36, till Linköping. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt. Samtidigt står det klart att centern Mattias Sjögren lämnar LHC för spel i KHL.

Persson spelade tre säsonger för Linköping mellan 2006 och 2009. Han spelade då 201 matcher och gjorde 58 mål och 79 assist. Därefter har han varit i KHL-klubbarna Neftechimik Nizjnekamsk och CSKA Moskva samt i schweiziska Rapperswill.

Persson var assisterande kapten i Tre Kronor som tog VM-guld 2013.

Sjögren, 28, hade kontrakt med LHC. Efter VM-succén har flera NHL- och KHL-klubbar visat intresse och därför valde LHC att acceptera att den icke namngivna KHL-klubbens erbjudande.

"Det här är den bästa lösningen för alla parter eftersom LHC inte kunde ha hindrat en övergång till NHL på grund av gällande avtal. Det hade även inneburit att LHC blivit helt ersättningslösa då Mattias åkt över dit tidigare", säger klubbdirektören Anders Mäki i ett pressmeddelande.

(TT)