Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nilsson ratad: ”Självklart är man besviken”

Mattias Nilsson fanns med i Juniorkronorna i genrepet inför JVM.
Men precis på mål­linjen fick han mardrömsbeskedet: Inget mästerskap.
– Självklart är man besviken, säger han.

Mattias Nilsson har en magisk höstsäsong bakom sig och tog plats i Junior­kronornas trupp till fyr­nationsturneringen i Ryssland.
– Jag tycker det gick bra när vi var iväg till Ryssland och fick ganska bra feedback därifrån och så.

Men när backtalangen var tillbaka i Leksand blev det mindre istid.
– Hösten kändes riktigt bra innan vi åkte iväg. Jag fick stort förtroende och spelade mycket. När jag kom tillbaka har det inte blivit lika mycket och jag får väl gnugga på och se hur långt det räcker.

På torsdagen presenterade Juniorkronornas förbundskapten, Rikard Grönborg, truppen till Malmömästerskapet – och Nilsson fick inte plats.
– Självklart är man besviken. Det har varit ett mål att ta sig dit i år och det hade självklart varit väldigt roligt att vara med. Nu är det som det är och det är bara att gilla läget. Det är bara att köra på.

Hur kände du inför beslutet, kände du på dig hur det skulle gå?
– Nu har jag inte spelat så mycket sedan jag kom tillbaka och det hänger väl ihop lite. De kollar väl lite dagsform och så. Det var nog lite både och hur det skulle bli.

Markus Bäckström/DT