Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NoCon Industrier söker plåtslagare, svetsare, CNC-operatörer

Ett nytt Ludvikaföretag, NoCon Industrier, gasar på just nu för att möta en förmodad högkonjunktur inom mekanisk industriproduktion och bemanningsservice. Chefen Glen Löfgren gick i förra veckan ut men uppgiften att företaget söker 20 nyanställda. NoCon har redan fått in 60 jobbansökningar.

NoCon Industrier vill så snart som möjligt in i Essverks verkstadslokaler i Östansbo i södra Ludvika, där Leax var senaste verksamhetsutövaren.
- Ett antal firmor ska flytta dit. Essverksfastigheten ska bli som ett industrihotell, säger Glen Löfgren.
Han har själv flyttat tillbaks till hemorten Ludvika efter att ha arbetat bland annat 15 år i Norge. Jobbat från plåtslagare/svetsare/mekaniker upp till projektledare, innan lågkonjunkturen slog till även i vårt västra grannland.

Egen produktion

Han håller på att etablera sig inom mekanisk industri och är, i samarbete med Nyhammars Bruk, involverad med fem anställda i projekt på ABB-Ludvika och SSAB-Borlänge.
- Nu ska jag bygga upp en egen produktion i verkstadslokal för vissa legojobb. Jag har varit och tittat och del av Essverks lokaler skulle passa oss bra.
- Dessutom behöver jag plocka in projektanställda på resejobb. Till typ stoppjobb i kärnkraftsindustrin, där man behöver ha in mycket folk för att snabbt få specifika arbetsuppgifter utförda.

60 ansökningar

Glen Löfgren har på några dagar fått in ett 60-tal jobbansökningar från personer som gärna skulle vilja jobba som plåtslagare, svetsare eller CNC-operatörer hos NoCon. Jobba på verkstadsgolv i Ludvika, eller resejobb.
Han nämner nivån 20-tal anställda till en början. Men under 2011 kan bemanningen komma att expandera.
- Även ett par nya företag har hört av sig och är eventuellt intresserade av våra tjänster. De har dragit ner på egen personal rätt så nyligen och söker tills vidare andra lösningar för jobbtoppar.
BOO ERICSSON