Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Diggiloo – får hela Dalhalla att gunga

/

Annons

Betyg: 4 av 5

Var: Dalhalla

När: 17 juli

Solen skiner från en klarblå himmel över ett näst intill fullsatt Dalhalla när årets Diggiloo-konsert drar igång med fart och fläkt från första stund.

Med kärnvärden som sommar, skratt, värme, familj och omtänksamhet har man sedan starten 2003 skapat en mötesplats för tre generationer. Och jag måste säga att man har lyckats riktigt bra!

Med en bred repertoar som innehåller allt från humor till schlager, pop, rock och opera har man lyckats fånga en bred publik i en färgsprakande tre timmar lång show som känns väldigt familjär.

Andreas Johnson öppnar med sin Melodifestival-hit "Sing for me" och direkt efter det äntrar Martin Stenmarck scenen och framför "7milakliv" med en enorm scennärvaro och inlevelse.

Dessvärre blir Björn Kjellmans mellansnack alldeles för dravligt men han får ändå publiken att skratta vid ett flertal tillfällen. Det kanske hade varit bättre om artisterna själva skötte pratet mellan låtarna.

Mollie Lindén, som slog igenom i Idol 2014, framför bland annat låten "Touch me like I do" och hon är ett riktigt energiknippe med en fantastisk röst. Man blir verkligen glad bara av att titta på henne.

Andra akten startar med allsång till ett medley av sommarlåtar så som "Drömmen om Elin", "Börja om från början" och "Kom hem". När trumpetaren Magnus Johansson sedan börjar spela "You raise me up" går ett sus genom publiken och efteråt vill applåderna aldrig ta slut.

Men det som formligen får hela Dalhalla att sjuda är när operasångaren Oskar Bly framför "Nessum dorma" från Giacomo Puccinis opera Turandot. Det finns bara ett ord som kan beskriva den känslan man får av att se och höra honom – Magiskt!

Om jag slutligen ska beskriva Diggiloo med tre ord får det bli; färgglatt, fartfyllt och familjärt.

Medverkande artister: Charlotte Perrelli, Andreas Johnson, Björn Kjellman, Hanna Hedlund, Helena Paparizou, Magnus Carlsson, Magnus Johansson, Jessica Andersson, Lisa Stadell, Martin Stenmarck, Oskar Bly, Mollie Lindén samt den eminenta Diggiloo-orkestern under ledning av kapellmästare Emanuel Norrby

Annons