Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönt för golf och dans på fjället

Dansbandsgolf är en tradition när sommaren glider över mot höst. Då är golfbanan i Idre som bäst och när höstmörkret kommer krypande så bjuds det på dans non stop under två kvällar på Idre Fjäll med fyra dansband.

Annons

Idrefjällens golfbanas platschef Trond Lia konstaterar att banan är grön och redo för golf och dansbandsmusik till helgen.

Idrefjällens golfbana har i sommar återuppstått från det döda, eller åtminstone halvdött gräs som plågat banan under några år.

– Grönare än banan varit den här sommaren har den inte varit sedan dansbansgolfkonceptet lanserades 1999, säger Trond Lia, som litar på sitt minne.

Hårdrockaren Trond, som numera är platschef på golfbanan var själv med och sålde in konceptet dansbandsgolf när han då jobbade på Idre Fjäll.

Så en dag om året får Trond stå ut med dansbandsmusiken och som ny platschef inser han lätt värdet av den lite unika kombinationen.

– Vi har över 60 lag anmälda och har bara plats för några lag till, säger Trond Lia om deltagarna som kommer resande från hela mellan-Sverige.

– En av de återkommande deltagarna är Roland Gyllenhammar från Hofors. Han har varit med här varje år sedan starten 1999, säger Trond Lia.

Många av de anmälda lagen har anlänt redan på fredagen och värmt upp med dans och mat på Idre Fjäll.

På Idre Fjäll inleds årets dansweekend redan på fredagskvällen med Mickeys och Weslights och fortsätter sedan med Jannez och Ankies på lördagskvällen.

– Det här blir min första dansweekend och jag vet att det bokat på riktigt bra, säger Idre Fjälls marknadschef Mats Lennartsson.

Många väljer att komma enbart för att äta och dansa, andra för att enbart spela golf, men många kombinerar golf och dans under två dagar. Andra byter golfspel mot fjällvandring i höstens fjällfärger.

– För golfbanan är det här en värdefull helg och i år är det extra roligt att få visa upp banan, när den nu är så grön och bra, säger Trond Lia.

Mer läsning

Annons