Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlängeaktuelle Hurula om spelningen på Liljan: "Vi kommer att ge allt"

Med nya skivan "Vapen till dom hopplösa" i bagaget återvänder Luleårockaren Hurula till Borlänge för sin andra spelning på Liljan på strax över ett år.
– Det var väldigt kul där sist så jag förväntar mig att det blir kul nu också. Vi kommer att ge allt och lite till, säger Robert Hurula Pettersson.

Annons

Hurula uppträder på Liljan i Borlänge.

När Hurula uppträdde på Liljan förra gången, i juli förra året, var det i kraft av det hyllade debutalbumet "Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för" som han besökte Borlänge. Ett album som gav honom nomineringar för Årets pop och Guldmicken på P3 Guld-galan och Årets nykomling och Årets rock på Grammisgalan.

Jag har startat extremt många band genom åren och lägger ner dem väldigt lätt.

Nu är han tillbaka på samma scen igen med sitt andra album "Vapen till dom hopplösa". Robert menar själv att han inte hade någon prestationsångest när han skulle följa upp den uppskattade debuten.

– Inte direkt, jag har nog inte alls tänkte på det. Isåfall mer prestationsångest inför mig själv att göra en ny skiva. Målet är att komma så nära som möjligt hur skivan låter i mitt huvud, det är en tuff uppgift men jag känner att jag kommer närmre den här gången, säger Robert.

På den här skivan har han jobbat med Håkan Hellströms producent- och låtskrivarpartner Björn Olsson, som också samarbetat med Mando Diao, vilket innebar ett litet annat sätt att arbeta.

– Det är så himla olika processer första och andra skivan för mig. Vid första skivan visste jag inte ens att det skulle bli en skiva, så det är svårt att jämföra. Den här gången var det mer fokus för mig vad det skulle kunna bli, säger Robert.

Läs också: Björn Olsson skapar Mando Diaos sound

Innan han bestämde sig för att satsa på en solokarriär hade Robert Hurula Pettersson en bakgrund som frontman i banden Masshysteri och The Vicious. Han tröttnade på att banden han var med och startade alltid la ner.

– Jag har startat extremt många band genom åren och lägger ner dem väldigt lätt. Jag kände mig klar med det här med band, jag orkade inte göra en till skiva så. Så jag tänkte att om jag satsar i eget namn så är det bättre som ett forum för kreativitet och något som jag inte behöver lägga ner.

Mer läsning

Annons