Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Öj du, du har en schysst bajslåda"

KRÖNIKA AV EMMA BERGSTEN

Annons

För ett par dagar sen tog jag en riktig höstpromenad. Ni vet när det är lite för varmt för vinterjacka men också för kallt för en tunn historia. Rötterna i skogen är så där halkiga att man gång på gång är nära att vurpa. Jag gick hand i hand med någon jag tycker om och han visade mig sin barndoms mark. Vi promenerade i ungefär en halvtimme och efteråt var vi båda rosiga om kinderna och fyllda med frisk luft och energi.

När vi kom hem tänkte jag på hur hetsigt det här med träning blivit. En halvtimmes promenad är liksom inget att skryta över. Du kan lika gärna skippa det. På med superdyra träningskläder och skor som kostar en halv månadslön och SPRING två mil, nej säg tre. Där snackar vi RIKTIG träning. Det finns alltid nån hetspelle som bara måste berätta för hela världen om sin hårda och meningsfulla träning.

Det finns även alltid nån, eller faktiskt väldigt många, som måste berätta för universums alla varelser att de har en röv. Kolla här, det sitter en röv i slutet av min rygg. Nämen kolla, kroppen har en röv. Åh jösses vilken otroligt intressant och sällsynt upptäckt.

Nu har ju rövarna varit på topplistan över den mest exponerade kroppsdelen ett bra tag. Jag trodde att intresset för att fota sig i de konstigaste vinklar för att få den att se så stor ut som möjligt skulle ebba ut... men det finns inga som helst tecken på det. Tvärtom så ser jag fler rövselfies än någonsin på sociala medier.

När jag växte upp skulle röven vara så liten som möjligt och jag gjorde allt för att skyla den genom att ha långa tröjor på mig. Därför känner en del av mig att det är kul att även större bakdelar får ta plats. Ju större desto bättre råder dagens ideal. Om folk, och framförallt flickor och kvinnor, inte behöver skämmas över sin rumpas storlek är det positivt.

Men jag blir trots det så trött på alla bilder där det ser ut som att ryggar ska knäckas på mitten. Det ser väldigt konstigt ut och jag har svårt att förstå fenomenet. Kanske är jag för gammal? Hade jag putat, svankat och nästan brutit ryggen för den perfekta bilden för säg, tio år sen? Nej, det tror jag inte.

Min mamma har en erkänt snygg bajslåda och får ofta höra det. Jag brukar skoja med henne och säga ”öj du, schysst bajslåda.” Ja, jag vet att det kan vara ett av de mest osmaklig ord någonsin. Ibland kan jag inte låta bli att tänka på just bajs när jag ser en tjej puta med rumpan på bild. Från den där kommer det bajs tänker jag, illaluktande brunt bajs. Och så fnissar jag för mig själv. Omoget, ja förmodligen, men det bara poppar upp i mitt huvud.

Vi kan väl slutligen enas om att en platt röv och en halvtimmes promenad är lika härligt och värdefullt som sju mils terrängträning med en stor röv.

....

Veckans hyllning: Broken Dreams i Borlänge förtjänar en fet hyllning för sin bokning av denna fredags coola artist Maxida Märak. Jag kan tyvärr inte närvara, men jag tycker att alla som kan ska bege sig dit på fredag.

Veckans sågning: Det dyker upp bilder lite varstans på stolta jägare som poserar med döda djur. Inte ett dugg mysigt tycker jag.

LÄS MER AV EMMA:

"Det satt en blodig binda på elementet"

"Livet som självständig kvinna har gjort mig kräsen"

"Lite ödmjukhet hade inte skadat Anna Book"

"När pappa tittade bort såg jag min chans"

"Par som reser tillsammans verkar ha tråkigast"

"Jag var en riktig skitkompis, förlåt"

"Hans tunga smakade som en hel snusfabrik"

"Jag väljer livet framför sexlivet"

"Snus och TV-spel i en nerfisen soffa ger mig rysningar"

"Har det inte gått för långt med barn på Facebook?"

Mer läsning

Annons